Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Uudenmaan piiri Espoon yhdistys

Espoo
Navigaatio päälle/pois
Espyyn keskeisiä viestintäkanavia verkkosivujen ohella ovat uutiset, jäsenkirje ja Suomen luonnonsuojeluliiton jäsenlehti Luonnonsuojelija.

Espyy julkaisee verkkosivuillaan uutisia, joissa kerrotaan Espoon luontoon liittyvistä ajankohtaisista ilmiöistä ja hankkeista. Jäsenkirje lähetetään noin kerran kuukaudessa koko jäsenistölle.

Espyyltä on ilmestynyt yhdistyksen esite, joka on saatavilla sekä paperisena että sähköisenä.

Espoon ympäristöyhdistys seuraa maankäytön suunnittelua, metsän- ja luonnonhoitoa sekä muiden hankkeiden etenemistä Espoossa, ja ottaa tarvittaessa kantaa niiden luontovaikutuksiin laatimalla mielipiteitä, muistutuksia ja valituksia. Espyy laatii tarvittaessa myös tutkintapyynnön viranomaisille tai poliisille, jos on aihetta epäillä luontoon tai ympäristöön kohdistuvaa rikosta.  Nämä löydät kohdasta kannanotot

Anni Simola, Virpi Sahi ja Eeva-Liisa Laakso edustamassa Syysmatin Markkinoilla vuonna 2017.

Jäsenkirjeet vuosilta 2016-2017

Jäsenkirje 2017 syyskuu

Hei Espoon ympäristöyhdistyksen jäsen! Syyskuussa retkeilemme Etelä-Espoon Hannusmetsässä. Osallistumme SyysMatin markkinoille ja kunnostamme jälleen Karhusuonpuroa. Iloitsemme siitä, että Espoon Keskuspuistoon saadaan kolme uutta luonnonsuojelualuetta. Metsä kutsuu myös niitä, jotka vielä eivät ole Suomen luonnonsuojeluliiton jäseniä – tässä kuussa liittymislahjana on luontoelämys. Myös ensi vuoden toimintasuunnitelman valmistelu yhdistyksen syyskokousta varten on käynnissä – lähetä terveisesi hallitukselle.

RETKI HANNUSMETSÄÄN tiistaina12.9.2017 klo 18

Hannusmetsä eteläisen Espoon merkittäviä viheralueita. Espoon ympäristöyhdistyksen ja Hannusjärven suojeluyhdistyksen retkellä tutustutaan Hannusmetsään, Hannusjärveen sekä näiden suojeluun ja tutkimukseen. Retken vetäjänä toimii Seppo Salo.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen:
https://staging.sll.fi/uusimaa/espoo/tapahtumat/RETKI_Hannusmetsa2017

KARHUSUONPURON KUNNOSTUSTALKOOT lauantaina 16.9. klo 10-15

Laita lapio heilumaan Espoon virtavesiluonnon hyväksi! Gumbölenjoen taimenille ja nahkiaisille luodaan lisää kutupaikkoja soraistamalla. Samalla siistitään purolaaksoa keräämällä roskia. Espoon ympäristöyhdistys järjestää talkoot yhteistyössä LähiTapiolan ja Virhon kanssa.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen 14.9. mennessä:
https://staging.sll.fi/uusimaa/espoo/tapahtumat/kunnostustalkoot-karhusuonpurolla

TULE VAPAAEHTOISEKSI SYYS-MATIN MARKKINOILLE 16.-17.9.

Espoon ympäristöyhdistys esittäytyy SyysMatin markkinoilla 2017 Espoon vanhan kirkon kupeessa. Kerromme toiminnastamme ja rohkaisemme liittymään jäseneksi. Etsimme ESPYY:n kojulle vapaaehtoisia hallituslaisten lisäksi. Kojumme on pystyssä lauantaina ja sunnuntaina, tervetuloa mukaan, joko pitempään tai  vaikka vain vähäksi aikaa tuuraamaan – kaikki apu on tervetullutta!  Jos innostuit, ota yhteys suoraan Eeva-Liisaan.

Yhteydenotot: Eeva-Liisa Laakso eeva.laakso@pp.inet.fi, puh. 0400 313135.
Lue lisää SyysMatin markkinoista (Espoon seurakunnat): http://www.espoonseurakunnat.fi/web/syysmatinmarkkinat/etusivu

ESPOON KESKUSPUISTOON KOLME UUTTA LUONNONSUOJELUALUETTA

Espoon kaupunginhallitus esittää kolmen uuden luonnonsuojelualueen perustamista omistamilleen maille Espoon Keskuspuistossa. Alueet ovat Harmaakallio, Lillträsk sekä Mössenkärr. Alueiden yhteispinta-ala on noin 72 ha. Suojeluesitys sisältää muun muassa edustavan kallioalueen, vaihtelevia kangasmetsiä, hienon luhtaisen suon sekä linnustollisesti rikkaan lammen rantaniittyineen ja -metsineen.

Lue  uutinen (Suomen luonnonsuojeluliiton Uudenmaan piiri):
https://staging.sll.fi/uusimaa/tiedotus/vantaa-espoo

METSÄ KUTSUU SINUA – kampanja: syyskuussa jäseniksi liittyville luvassa luontoelämys

Suomen luonnonsuojeluliitto tekee jatkuvasti työtä myös suomalaisen metsän ja metsälajien puolesta. Mitä enemmän meitä on, sitä tehokkaammin voimme vaikuttaa. Kutsu ystäväsi liittymään jäseneksi Suomen luonnonsuojeluliittoon (ja alueensa paikallisyhdistykseen) syyskuun aikana, niin ystäväsi saa valita liittymislahjaksi luontoelämyksen. Retkiä järjestetään viidessä eri kaupungissa ympäri Suomea, myös Espoossa.

Katso liittymislahjat ja välitä linkki kaverille (Suomen luonnonsuojeluliitto):
https://staging.sll.fi/liity

ESPYYN SYYSKOKOUS keskiviikkona 8.11. klo 18-20

Onko mielessäsi luontoaiheinen retki tai vaikkapa vieraslajitalkoot, joihin haluaisit osallistua tai joita haluaisit toteuttaa ensi vuonna? Oletko kiinnostunut toimimaan ESPYY:ssä aktiivisesti? Yhdistyksen syyskokouksessa hyväksytään vuoden 2018 toimintasuunnitelma ja valitaan hallitus tulevalle vuodelle. Alamme valmistella toimintasuunnitelmaa hyvissä ajoin ja terveisiä tähän liittyen voi lähettää puheenjohtajalle.

Lisätietoa:
https://staging.sll.fi/uusimaa/espoo/tapahtumat/syyskokous-2017

Terveisin,

Virpi Sahi, MMM
puheenjohtaja

E s p o o n   y m p ä r i s t ö y h d i s t y s   r y
puh. 050 308 24 57
staging.sll.fi/espoo
staging.sll.fi/espoonkeskuspuisto

Olemme Suomen luonnonsuojeluliiton paikallisyhdistys – tule mukaan
staging.sll.fi/liity

Jäsenkirje 2017 elokuu

Hei Espoon luonnon ystävä, Mustikat ovat parhaimmillaan ja kanttarellisato on ollut paikoin silmiinpistävä – toivottavasti itse kukin on nauttinut kesästä tavalla tai toisella. Espoon ympäristöyhdistyksen toiminta käynnistyy taas. Näppää luontokuva ja lähetä kilpailuumme, tai osallistua tapahtumiin: vaellukselle Espoon keskuspuistoon, vieraslajitalkoisiin tai niittytalkoisiin. Lue myös luontojärjestöjen kannanotto Kalajärvenkallioiden metsäluonnon säilyttämiseksi.

VALOKUVAKILPAILU ETSII ESPOOLAISIA LUONTOHELMIÄ

Espoon luontohelmet -valokuvakilpailu on käynnissä 31.lokakuuta 2017 asti. Kilpailusarjoja on kolme: Espoon Keskuspuisto, muut Espoon luontohelmet sekä nuorten sarja. Palkitsemme sarjojen parhaat, yleisön suosikin ja arvomme palkintoja myös kaikkien osallistujien kesken.

Lisätiedot ja osallistumisohjeet:
https://staging.sll.fi/uusimaa/espoo/tapahtumat/espoon-luontohelmet-luontokuvakilpailu

VAELLUS ESPOON KESKUSPUISTOON  lauantaina 26.8.2017 klo 10-16

Vaellamme noin 15 kilometrin mittaisen reitin Espoon Keskuspuistossa pääosin metsäpolkuja pitkin. Pitkä patikkaretki juhlistaa Suomen luonnon päivää ja Suomen itsenäisyyden juhlavuotta Espoon Keskuspuistossa, joka on yksi Suomen luonnonsuojeluliiton valitsemasta sadasta luontohelmestä. Kuutisen tuntia kestävä patikointi edellyttää kohtalaista kävelykuntoa – tutustu tapahtumakuvaukseen ja osallistumisvaatimuksiin sivuillamme.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen:
https://staging.sll.fi/uusimaa/espoo/tapahtumat/keskuspuistovaellus

VALKOPAJUANGERVON KITKENTÄTALKOOT GLIMSINJOELLA torstaina 24.8.2017 klo 18-20

Lähde mukaan kitkemään valkopajuangervoa Jahtimetsän luonnonsuojelualueelle 24. elokuuta klo 18-20! Haastamme kaikki espoolaiset torjumaan tätä haitallista vieraslajia, joka on kestävä pihapensas mutta luontoon levitessään tukahduttaa lehtojen ja puronvarsien alkuperäisen elämän täysin alleen. Samalla voi kysellä vinkkejä omien vieraslajitalkoiden järjestämisestä.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen:
https://staging.sll.fi/uusimaa/espoo/tapahtumat/Talkookutsu-Glimsinjoki-2017_8

PÖRRIÄISNIITTYTALKOILUA PAPILANTIELLÄ 19.8. ja 2.9.

Tervetuloa niittytalkoisiin keskelle kaunista kulttuurimaisemaa, Espoon vanhan kirkon kupeeseen. Haravointitalkoot pidetään lauantaina 19.8. klo 14-19 ja niittykasvien istutus- ja kylvötalkoot 2.9. 14-17. Talkoisiin voi osallistua myös vain osan aikaa.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen:
https://staging.sll.fi/uusimaa/espoo/tapahtumat/talkoot_%20harvointi__2017_8_19

LUONNONSUOJELIJAT VAATIVAT ESPOON KALAJÄRVEÄ JA METSIÄ UHKAAVAN ASEMAKAAVAN KUMOAMISTA

Espoon ympäristöyhdistys ja Suomen luonnonsuojeluliiton Uudenmaan piiri ovat vaatineet Helsingin hallinto-oikeudelta Espoon Kalajärvenkallion asemakaavan kumoamista. Riittämättömiin selvityksiin perustuva kaava uhkaa valtakunnallisesti suojelunarvoista metsää sekä herkkää Kalajärveä.
Espoon kaupunginvaltuuston kesäkuussa äänestyspäätöksellä hyväksymä Kalajärvenkallion asemakaava mahdollistaa rakentamisen metsään, josta yli 90 % täyttää Etelä-Suomen metsäluonnon monimuotoisuusohjelman (METSO) valintaperusteet.

Lue uutinen Suomen luonnonsuojeluliiton Uudenmaan piirin verkkosivulta:
https://staging.sll.fi/uusimaa/tiedotus/kalajarvi-310717

Espoon ympäristöyhdistyksen puolesta, syyskesän terveisin,

Virpi Sahi, MMM
puheenjohtaja

E s p o o n   y m p ä r i s t ö y h d i s t y s   r y
puh. 050 308 24 57
staging.sll.fi/espoo
staging.sll.fi/espoonkeskuspuisto

Olemme Suomen luonnonsuojeluliiton paikallisyhdistys – tule mukaan
staging.sll.fi/liity

Jäsenkirje 2017 toukokuu

Hyvä Espoon ympäristöyhdistyksen jäsen! Kevät on puhjennut! Osallistu äitienpäivänä kukkaisretkelle tai lähde myöhemmin toukokuussa kanssamme lepakoiden yöhön. Espoon keskuspuiston halkaiseva Espoonväylä esitellään kahtena linjausvaihtoehtona kaupunkisuunnittelulautakunnalle ensi tiistaina. Myös Espoon luontoon vaikuttavat tulevaisuudessa Suomessa meneillään oleva norminpurkutalkoot, jotka koskevat myös ympäristöviranomaisia ja kaavoitusta.

KEVÄISET KUKKIJAT, KAKKIJAT JA KUKKUJAT – ÄITIENPÄIVÄN RETKI FISKARSINMÄELLE 14.5. KLO 14-16
Tervetuloa äitienpäivän luontoretkelle Fiskarsinmäellä Espoonlahden luonnonsuojelualueella! Retkellä ihastelemme kevään kukkaloistoa, kuuntelemme lintujen äänimaailmaa ja tarkatelemme muita eläinten jälkiä maastossa. Retken vetäjinä toimivat Tiina Parkkima ja Laura Ahopelto.

Lisätietoa ja ilmoittautuminen 12.5. mennessä:
https://staging.sll.fi/uusimaa/espoo/tapahtumat/aitienpaivan-retki

LEPAKKOILTA ja -YÖ 18.5. VILLA APTEEKISSA JA ESPOONJOELLA

Tervetuloa lepakoiden maailmaan! Lepakoiden elinympäristövaatimuksista ja suojelukeinoja valottaa Matti Masing, virolainen boreaalisen vyöhykkeen lepakkolajien asiantuntija. Ilta alkaa klo 19 lepakkoluennolla (englanniksi) ja -keskustelulla. Klo 22 on tarjolla myöhäisiltapalaa. Lepakkoretkelle Espoonjoen varteen lähdetään klo 23.  Lepakkoilta pidetään Villa Apteekissa (Pappilantie 5) josta myös retkelle lähdetään.

Lisätietoa ja ilmoittautuminen:
https://staging.sll.fi/uusimaa/espoo/tapahtumat/lepakkoilta

ESPOONVÄYLÄN KAKSI LINJAUSEHDOTUSTA ESILLE LAUTAKUNTAAN 9. TOUKOKUUTA

Espoon keskuspuiston halkaisevasta Espoonväylästä esitellään kaupunkisuunnittelulautakunnalla kaksi linjausvaihtoehtoa tiistaina 9. toukokuuta. Espoonväylän rakentaminen Espoon keskuspuiston luonnonrauhaan heikentäisi maakunnallista viheryhteyttä sekä alueen metsäisiä luontoarvoja ja virkistysmahdollisuuksia. Linjausvaihtoehdoissa onkin kyse siitä, kuinka paljon luonnon hävittämistä ja heikentämistä sallittaisiin.

Lue uutinen ja katso linjausvaihtoehdot:
https://staging.sll.fi/uusimaa/espoo/tiedotus/Uutiset/Espoonvaylan%20kaksi%20linjausehdotusta%20lautakuntaan

SUOMEN HALLITUKSELLE  ARVOSANA 6- YMPÄRISTÖASIOIDEN HOIDOSSA

Sipilän hallituksen alkukausi on ollut ympäristölle kylmää kyytiä. Uusista laeista ja asetuksista useampi merkitsee ympäristölle heikompaa tulevaisuutta, Suomen luonnonsuojeluliitto arvioi analyysissään.  Suomen ympäristöhallintoa tuhoavat norminpurkutaloot koskettavat myös lähiluontoa kunnissa, kun valtion ympäristöviranomaisten käsiä sidotaan kaavoituksen ja rakentamisen ohjaamisessa.

Lue lisää:
https://staging.sll.fi/ajankohtaista/verkkouutiset/analyysi-hallituksen-ensimmainen-puolikas-oli-ymparistolle-takatalvi

Terveisin,

Virpi Sahi, MMM
puheenjohtaja

E s p o o n   y m p ä r i s t ö y h d i s t y s   r y
puh. 050 308 24 57
staging.sll.fi/espoo
staging.sll.fi/espoonkeskuspuisto

Olemme Suomen luonnonsuojeluliiton paikallisyhdistys – tule mukaan
staging.sll.fi/liity

Jäsenkirje 2017 helmikuu

Hei Espoon ympäristöyhdistyksen jäsen! Hyvää alkavaa talvilomaa lomailijoille ja mukavia helmikuun päiviä kaikille! ESPYY:n Luonto kuntavaaleissa -jäsenilta keräsi Villa Apteekin tupaten täyteen. Tässä kirjeessä lisää Espoon Keskuspuistosta ja metsistä, sekä kouluttautumisvinkki kunnan ympäristöasioista.

LÄHDE RETKELLE ESPOON KESKUSPUISTOON JA SEURAAMAAN VAALIPANEELIA lauantaina 4.3.2017 klo 12-16.30

ESPYY järjestää Espoon Keskuspuistossa lauantaina 4.3. klo 12-14 kolme retkeä, joista voit valita itseäsi kiinnostavimman. Retket suuntautuvat Latokaskesta Harmaakallioon (3 km) ja Espoon keskuspuiston itäosan metsiin (6 km) sekä Finnoontien varrelta Malminmetsään (2 km).

Retkien jälkeen on klo 15 on mahdollisuus seurata vaalipaneelia. Espoon Keskuspuiston tulevaisuus -vaalipaneelissa keskustemassa on kuntavaaliehdokkaat eri puolueryhmistä. Paneelin juontaa Suomen luonnonsuojeluliiton viestintäpäällikkö Matti Nieminen. Tilaisuus pidetään Entressen kirjastossa (Siltakatu 11. Espoon keskus) kello 15-16.30.

Lisätietoa retkistä ja ilmoittauminen 1.3. mennessä:
http://staging.sll.fi/uusimaa/espoo/tapahtumat/Keskuspuiston_teemapaiva

Lisätietoa vaalipaneelista:
http://staging.sll.fi/uusimaa/espoo/tapahtumat/VAALIPANEELI-Espoon-keskuspuiston-tulevaisuus

VAIKUTA NYT KESKUSPUISTOSTA KERTOVIEN MATERIAALIEN AVULLA

Voit edelleen tilata Keskuspuisto on Espoon sydän -lehtolehtisiä itsellesi postitse maksutta – korkean menekin vuoksi tilasimme lisäpainoksen! Tyylikkäitä lehtolehtisiä voi jakaa paitsi postiluukkuihin lähialueesi asukkaille myös kuntavaaliehdokkaille esim. puolueryhmien omilla kojuilla. Verkossa nyt saatavilla oleva diasarja ”Keskuspuisto on Espoon sydän -kampanjan viestit kuntavaaleihin”  on hyödyllistä luettavaa Espoon Keskuspuiston puolesta puhujalle.

Materiaalit ja lehtolehtisten tilauslomake löytyvät koottuna verkosta:
http://staging.sll.fi/uusimaa/espoo/espoonkeskuspuisto/Materiaalit

ESPOON METSÄTYÖOHJELMA 2017 VALMISTELTIIN KUULEMATTA LUONTOJÄRJESTÖJÄ

Espoon kaupunki julkaisi vuotuisen metsätyöohjelmansa eli yli 240 hehtaaria metsänkäsittelykohteita. Luontojärjestöt eivät päässeet kommentoimaan suunnitelmia etukäteen. Espoon ympäristöyhdistys ja Suomen luonnonsuojeluliiton Uudenmaan piiri ovat pettyneitä menettelyyn.

Lue uutinen:
http://staging.sll.fi/uusimaa/espoo/tiedotus/Uutiset/Espoon-metsatyoohjelma-2017-valmisteltiin-kuulematta-luontojarjestoja

MITEN VAIKUTAN KUNNAN YMPÄRISTÖASIOIHIN -KOULUTUS la 25.3. klo 10-13
Toivotko työkaluja vaikuttamistyöhön oman kunnan ympäristöasioissa? ESPYY:n ja muiden uusmaalaisten ympäristöyhdistysten jäsenille suunnatussa koulutuksessa etsitään vastausia kysymyksiin, miten vaikutan kunnassa, mitkä ovat mahdollisen rajat ja mikä toimii, mikä ei. Kuntapäättäjien kokemuksia kertovat Mirja Suhonen (SDP Porvoo) ja Leo Stranius (vihr. Helsinki). Työpajaa vetää Suomen luonnonsuojeluliiton Uudenmaan piirin asiantuntija Tapani Veistola. Työpaja pidetään Helsingin Lauttasaaressa, Suomen luonnonsuojeluliiton toimistolla (Itälahdenkatu 22 a B, 2 krs.).

Lisätietoa:
http://staging.sll.fi/uusimaa/sll-up-vaikuttamispaja-250317

Talviterveisin ESPYY:n puolesta,

Virpi Sahi, MMM
puheenjohtaja

E s p o o n   y m p ä r i s t ö y h d i s t y s   r y
puh. 050 308 24 57
staging.sll.fi/espoo
staging.sll.fi/espoonkeskuspuisto

Olemme Suomen luonnonsuojeluliiton paikallisyhdistys – tule mukaan
staging.sll.fi/liity

Jäsenkirje 2017 tammikuu

Hei Espyyn jäsen, iloista alkanutta vuotta! Vuoden ensimmäinen jäsenkirje keskittyy Keskuspuisto on Espoon sydän -kampanjaan, joka tähtää 9. huhtikuuta pidettäviin kuntavaaleihin. Toivottavasti mahdollisimman moni Keskuspuiston ystävä lyötää sopivan tavan osallistua ja vaikuttaa siihen, että Etelä-Espoon laajin metsäinen virkistysalue säilyy tulevaisuudessakin.

ESPYY HAASTAA KUNTAVAALIEHDOKKAAT KERTOMAAN KANTANSA ESPOON KESKUSPUISTON TULEVAISUUTEEN

Espoon ympäristöyhdistys on aloittanut kuntavaalien alla kampanjan Espoon keskuspuiston puolesta. KESKUSPUISTO ON ESPOON SYDÄN -kampanja kutsuu kuntavaaliehdokkaat ja äänestäjät pohtimaan Keskuspuiston tulevaisuutta. Espoon keskuspuisto ei ole rakentamisen raakamaata, vaan se on säilytettävä luonnon monimuotoisuuden ja asukkaiden virkistäytymisen keitaana. Kampanjan osana Espyy muun muassa perustaa Keskuspuisto -toimintaryhmän, kertoo Luonnon päivänä 4. helmikuuta Espoon keskuspuistosta Helsingissä sekä kutsuu kuntavaaliehdokkaita retkelle ja paneeliin 4. maaliskuuta.

Lue uutinen:
http://staging.sll.fi/uusimaa/espoo/tiedotus/Uutiset/espyy-haastaa-kuntavaaliehdokkaat-kertomaan-kantansa-espoon-keskuspuiston-tulevaisuuteen

JÄSENILTA: LUONTO KUNTAVAALEISSA ke 25.1.2017

Tervetuloa pohtimaan luonnon ja ympäristön asemaa kuntavaaleissa keskiviikkona 25.1.2017! Mistä ympäristöasioista tulevat kunnanvaltuutetut päättävät? Miten käy lähiluonnon kuntavaaleissa? Miten voimme vaikuttaa esimerkiksi Espoon keskuspuiston tulevaisuuteen?  Aloitamme kahvilla ja iltapalla klo 17.30 ja klo 18.00 avaamme illan teeman. Jäsenilta pidetään perinteisiin tapaan Villa Apteekissa Espoon keskuksessa.  Varmista iltapalasi, ilmoittaudu viimsitääntään 24.1. klo 16 mennessä.

Ohjelma ja ilmoittautuminen:
http://staging.sll.fi/uusimaa/espoo/tapahtumat/Jasenilta-luonto-kuntavaaleissa2017

TILAA KESKUSPUISTO ON ESPOON SYDÄN -LEHTOLEHTISTÄ JAETTAVAKSI LÄHIALUEELLASI

Teetimme kauniin ruutuvihon kokoisen lehtolehtisen, jossa kerrotaan Espoon keskuspuistosta ja mitä voimme tehdä puiston säilyttämiseksi. Toivomme, että Espyyn jäsenistö ja muut Espoon keskuspuiston ystävät jakavat lentolehtistä postilaatikoihin. Toimitamme haluamasi määrän maksutta suoraan kotiisi.

Tutustu materiaaliin:
http://staging.sll.fi/uusimaa/espoo/espoonkeskuspuisto/Materiaalit

Tilaa maksuttomia esitteitä sähköisellä tilauslomakkeella:
https://my.surveypal.com/app/form?_d=0&_sid=503938770&_k=bgV8Qtid2Zpv1ATgIKmnyqSKRAalYVCAE_YBct_MTAGAIo6Z6C5LjC_mBlC-UzM5&_hid=Keskuspuisto-flyer-TILAUSLOMAKE

Terveisin,

Virpi Sahi, MMM
puheenjohtaja

E s p o o n   y m p ä r i s t ö y h d i s t y s   r y
puh. 050 308 24 57
staging.sll.fi/espoo

Olemme Suomen luonnonsuojeluliiton paikallisyhdistys – tule mukaan
staging.sll.fi/liity

2016

Jäsenkirje 2016 tammikuu

Hei Espoon ympäristöyhdistyksen jäsen! Tule mukaan ideoimaan ja toteuttamaan toimintaa espoolaisen luonnon ja ympäristön puolesta!

Kutsumme Sinut toiminnan esittely- ja suunnitteluiltaan tiistaina 2. helmikuuta 2016 kello 17.30-20.00. Kokoonnumme Espoon keskuksessa, tunnelmallisessa järjestötalo Villa Apteekissa (Pappilantie 5, 02770 Espoo).

Illanvietossa tutustumme toisiimme ja pohdimme, miten voimme yhdessä toteuttaa luonnon- ja ympäristönsuojelua alkaneena vuonna. Jotta illanvietostamme olisi mahdollisimman paljon iloa ja hyötyä, kysymme ilmoittautumisen yhteydessä mitkä teemat osallistujia erityisesti kiinnostavat. Tarjolla on iltapalaa – ilmoitathan myös mahdollisen erityisruokavaliosi.

Ilmoittaudu tästä viimeistään sunnuntaina 31.1.: ILMOITTAUDU

OHJELMA

klo 17.30 alkaen Iltapalaa tarjolla
klo 18.00 Tervetuloa iltaan ja Espyyn toimintaan
klo 18.10 Suomen luonnonsuojeluliiton terveiset
klo 18.20 Järjestäydytään teemoittain
klo 18.30 Teemaryhmät
klo 19.15 Tauko
klo 19.30-20.00 Yhteenveto

Tiedustelut: Virpi Sahi, puh. 050 308 24 57, virpi.sahi@sll.fi

Espoon ympäristöyhdistys, eli tuttavallisemmin Espyy, on Suomen luonnonsuojeluliiton paikallisyhdistys Espoossa. Toimimme vapaaehtoisvoimin espoolaisen luonnon ja ympäristön puolesta. Jäseniä on noin 1600.

Tutustu vuoden 2016 toimintasuunnitelmaamme tästä: TOIMINTASUUNNITELMA

Facebook-tapahtuma: https://www.facebook.com/events/939561062780454/

Ystävällisin terveisin,
Tea Määttänen
Tiedottaja
Espoon ympäristöyhdistys ry
staging.sll.fi/espoo
Olemme Suomen luonnonsuojeluliiton paikallisyhdistys – tule mukaan
staging.sll.fi/liity

Jäsenkirje 2016 maaliskuu

Hei Espoon ympäristöyhdistyksen jäsen, Hyvää pääsiäisen aikaa! TERVETULOA KEVÄTKOKOUKSEEN JA KUULEMAAN KESKUSPUISTOKAMPANJASTA 30.3.2016 klo 18.00-20.00

Lämpimästi tervetuloa yhteiseen kevätkokoukseemme sekä kuulemaan Keskuspuistokampanjasta keskiviikkona 30.3.2016 kello 18.00. Tarjolla on kahvia ja pientä purtavaa jo klo 17.30 alkaen. Kokoonnumme Espoon keskuksessa, tuomiokirkon kupeessa toimitiloissamme Villa Apteekissa (Pappilantie 5, 02770 Espoo). Varmistaaksesi kahvi/tee/mehukuppisi ilmoittaudu vastaamalla tähän viestiin viimeistään tiistaina 29.3. klo 9 mennessä!

KEVÄTKOKOUS

Kokouksessa esitetään vuoden 2015 tilinpäätös, toimintakertomus ja tilintarkastajan lausunto sekä päätetään tilinpäätöksen vahvistamisesta vastuuvapauden myöntämisestä hallitukselle. Yhdistyksen kevätkokous on avoin koko jäsenistölle. Kokous kestää noin 30-45 minuuttia. Viestitäthän etukäteen viimeistään maanantaihin 28.3.  klo 17 mennessä, jos sinulla on kokoukseen muita kuin sääntömääräisiä asioista, ks. http://staging.sll.fi/uusimaa/espoo/tapahtumat/kevatkokous-2016

ESPOON KESKUSPUISTO

Heti kokouksen jälkeen Laura Ahopelto ja Pirjo Itkonen esittelevät Espoon keskuspuistokampanjan lähtökohtia. Kampanja on kirjattu yhdistyksen toimintasuunnitelmaan 2016.

Espyy jatkaa Espoon Keskuspuiston turvaamiseen tähtäävää työtä vuonna 2015 laaditun selvityksen pohjalta. Vuonna 2016 käynnistetään Keskuspuisto-kampanja, joka tähtää vuoden 2017 kuntavaaleihin. Kampanjan tavoitteena on tuoda julkisuuteen Espoon Keskuspuistoon kohdistuvien maankäyttöpaineiden kokonaiskuva kattaen kaavoituksen,metsienkäsittelyn ja uudet ulkoilureittiverkostot sekä kutsua kaupunkilaisia ja sidosryhmiä puolustamaan Keskuspuistoa. Keskuspuiston merkitystä korostetaan arvokkaana ekologisena kokonaisuutena sekä viher- ja virkistysalueena. Tästä viestitään suunnittelijoille, päättäjille, kaupunkilaisille ja median edustajille. Espoon Keskuspuistoon laaditaan suojeluesitys vuonna 2015 aloitettujen maastotöiden pohjalta. Kampanjalle laaditaan erillinen toimintasuunnitelma ja viestintäsuunnitelma. Espoon Keskuspuisto pyritään sisällyttämään Suomen luonnonsuojeluliiton Suomen 100 luontohelmeä -kampanjaan, joka tähtää Suomen itsenäisyyden juhlavuoteen 2017. Tutustu myös staging.sll.fi/espoonkeskuspuisto

Terveisin,

Virpi Sahi, MMM
puheenjohtaja

E s p o o n   y m p ä r i s t ö y h d i s t y s   r y
puh. 050 308 24 57
staging.sll.fi/espoo

Olemme Suomen luonnonsuojeluliiton paikallisyhdistys – tule mukaan
staging.sll.fi/liity

Jäsenkirje 2016 huhtikuu

Hei Espoon ympäristöyhdistyksen jäsen! Lämpimästi tervetuloa kaavoitus-teemaiseen jäseniltaan keskiviikkona 27.4.2016 klo 18.00! Kahvia, teetä ja iltapalaa tarjolla jo alkaen kello 17.30. Jäsenilta pidetään Espoon keskuksessa, järjestötalo Villa Apteekissa (Pappilantie 5, 02770 Espoo).

Avaa tämä viesti verkkosivulla: http://staging.sll.fi/uusimaa/espoo/tapahtumat/Jasenilta-kaavoitus-2016

KAAVOITUS-teemaillassa pureudumme seuraaviin kysymyksiin ajankohtaisten esimerkkien kautta:

Mitä on kaavoitus?
Mitä ovat kaavaprosessin vaiheet?
Miten kaavoitus vaikuttaa luontoon ja ympäristöön?
Miten Espyy on vaikuttanut kaavoitukseen?
Miten Espyy vaikuttaa kaavoitukseen tulevaisuudessa?

OHJELMA

17.30 Kahvi-, tee- ja iltapalatarjoilua

18.00 Tervetuloa! Tilaisuuden tavoitteet ja ohjelma. Juha Solantie, hallituksen jäsen, Espyy

18.10 Lähiluonnon turvaaminen Espoon kaavoituksessa. Varapuheenjohtaja Pirjo Itkonen, Espyy

18.30 Pohjois-Espoon yleiskaava ja luontoarvot. Suojeluasiantuntija Keijo Savola, Suomen luonnonsuojeluliiton Uudenmaan piiri ry

19.00 Kaavoituksen tasot, case Espoon keskuspuisto. Laura Ahopelto, hallituksen jäsen, Espyy.

19.20 Tauko

19.30 Keskustelua. Yhteenveto ja johtopäätökset.

20.00 Tilaisuus päättyy

ILMOITTAUTUMINEN

Varmistaaksesi iltapalasi ilmoittaudu täällä viimeistään tiistaina 26.4. kello 18.00!

Ennen ja jälkeen tilaisuuden voit perehtyä kaavoitukseen verkkosivuillamme, kohdassa Pikaopas kaavoitukseen.

Terveisin,

Virpi Sahi, MMM
puheenjohtaja

E s p o o n   y m p ä r i s t ö y h d i s t y s   r y
puh. 050 308 24 57
staging.sll.fi/espoo

Olemme Suomen luonnonsuojeluliiton paikallisyhdistys – tule mukaan
staging.sll.fi/liity

PS:
PIDÄTKÖ PÖRRIÄISISTÄ? Tilaa nyt edullisesti kotimaista kantaa olevat kimalaiset pölyttämään puutarhasi omenapuita ja vadelmia. Kotimaiset kimalaiset hoitavat pölytyksen kylmällä ja sateisellakin säällä. Yhteystiedot: Erkki Kaarnama puh. 040 8094833 hopiakuu@luukku.com

Jäsenkirje 2016 elokuu

Hei Espoon ympäristöyhdistyksen jäsen! Hyviä elokuisia päiviä! Tervetuloa mukaan vieraslajitarkoisiin Glimsinjoelle sekä viemään vanhuksia luontoon Olarissa. Lue myös kaupungin virkistysalueiden luonnonhoidon kehitystarpeista mm. Viherlaakson metsän esimerkin valossa sekä kukkaniittyprojektista Espoon keskuksessa.

KÄNSÄT KÄMMENIIN – VALKOPAJUANGERVON KITKENTÄTALKOOT GLIMSINJOELLA perjantaina 19.8.2016

Valkopajuangervo (Spirea alba) on haitallinen vieraslaji, joka syrjäyttää muita kasveja. Sitä on alun perin istutettu Träskändan puistoon, ja nykyisin se on valloittanut laajalti Glimsjoen varren. Ilmoittaudu mukaan kitkentätalkoisiin ja tule kuulemaan vieraslajien torjunnasta!
Lisätietoa ja ilmoittautumisohjeet:
http://staging.sll.fi/uusimaa/espoo/tapahtumat/Talkookutsu-Glimsinjoki-2016_8_19
(huom. ilmoittauduthan mahdollisimman pian, periaatteessa Espoon ympäristökeskus toivoo ilmoittautumisia jo maanantaina 15.8. mennessä)

VIHERLAAKSON ARVOMETSÄ PILATTIIN – ESPOON LUONNONHOIDON TOIMINTAMALLISSA VAKAVIA PUUTTEITA

Espoon kaupungin hakkuut pilasivat Viherlaakson ja Karakallion välisen arvometsän alkuvuonna 2016. Samaan aikaan kaupunki uudistaa luonnonhoitonsa periaatteita ja ohjeistusta. Kohentamista kaipaavat mm. arvokkaiden metsäkohteiden tunnistaminen ja turvaaminen ja osallistamiskäytännöt.
Lue uutinen ja katso valokuvat:
http://staging.sll.fi/uusimaa/espoo/tiedotus/Uutiset/Viherlaakson%20arvometsa%20pilattiin

PÖLYTTÄJÄHYÖNTEISNIITTY ESPOON KESKUKSESSA HYVÄLLÄ ALULLA

Pölyttäjähyönteiset tarvisevat kukkaniittyjä. Espoon ympäristöyhdistyksen tarkoituksena on luoda pieni kukkaisparatiisi pölyttäjähyönteisille. Kunnostamme umpeen kasvaneen 1,2 hehtaarin niittyalueen Espoon keskuksen kupeessa pörriäisille sopivaksi. Kiitos kaikille talkoisiin osallistuneille!
Lue hankesuunnitelma ja ilmoittaudu mukaan talkooväkeen:
http://staging.sll.fi/uusimaa/espoo/Niityt

VIE IKÄIHMINEN LUONTOON SUOMEN LUONNON PÄIVÄNÄ

Espoon ympäristöyhdistys järjestää  lauantaina 27.8.2016 Olarissa, palvelutalo Hopeakotkassa luontopäivän palvelutalon asukkaille. Ideana on jalkautua
palvelutaloon pitämään vanhuksille luontopäivää huomioiden myös liikuntarajoitteisten vanhusten tarpeet.  Päivän aikana nautittiin luontokuvaesityksestä ja tutustuttiin palvelutalon pihapiiristä ja tutustutaan lähiympäristön luontoon. Tule mukaan kävelyttämään vanhuksia luonnossa!  Tiedustelut ja ilmoittautumiset Pirjo Itkonen, sposti pirjo.itkonen@sll.fi
Lisätietoa myös:
Pappa pitkospuille, mummo marjaan: http://staging.sll.fi/ajankohtaista/pappa-pitkospuille
Suomen luonnon päivä 2016: https://www.luonnonpaivat.fi/info/luonnonpaiva2016/

Terveisin,

Virpi Sahi, MMM
puheenjohtaja

E s p o o n   y m p ä r i s t ö y h d i s t y s   r y
puh. 050 308 24 57
staging.sll.fi/espoo

Olemme Suomen luonnonsuojeluliiton paikallisyhdistys – tule mukaan
staging.sll.fi/liity

Jäsenkirje 2016 syyskuu

Hei Espoon ympäristöyhdistyksen jäsen! Syyskuu on täynnä toimintaa lähiluonnossa ja sen puolesta. Luvassa on puronkunnostusta ja sienestystä. Syyskuun jäsenillassa paneudutaan metsäteemaan, joka on ajankohtainen luonnonhoidon ja yleiskaavoituksen kannalta. Ja lopuksi puolukkana mättäällä: nyt kannattaa kutsua kaveri jäseneksi, liittymislahjana tukeva Norps Rescue -farkkukangaskassi.

TULE KUNNOSTAMAAN KARHUSUONPUROA la 10.9. klo 10-15

Soraistamme talkoissa Gumbölenjoen taimenille ja nahkiaisille lisää kutupaikkoja muuten varsin luonnontilaiseen puroon. Samalla siistimme purolaaksoa keräämällä roskia. Soraa on tilattu nuppikuorma eli noin 20 tonnia. Espyy järjestää talkoot yhteistyössä LähiTapiolan ja Virtavesien hoitoyhdistyksen kanssa.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen: http://staging.sll.fi/uusimaa/espoo/tapahtumat/karhusuontalkoot2016

JÄSENILTA: ESPOON METSÄT ke 14.9. klo 17.30-20

Kuulemme esityksiä ja keskustelemme Espoon kaupungin metsäluonnosta ja sen käsittelystä. Espoon kaupungin metsänhoitaja Sini Miettinen kertoo kaupungin luonnonhoidosta ja Espyyn puheenjohtaja, maatalous- ja metsätieteiden maisteri Virpi Sahi luonto- ja virkistysarvojen huomioinnista metsissä.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen: http://staging.sll.fi/uusimaa/espoo/tapahtumat/Jasenilta-metsat-2016

SIENIMETSÄN SALAT la 17.9. klo 10-12

Sieniretkellä tutustutaan tavallisimpiin ruokasieniin ja kerätään saalista. Aluksi orientoidumme kerättäviin ja varottaviin sieniin, sitten keräämme ja lopuksi käymme saaliin yhdessä läpi. Sieniretken vetäjänä toimii Virpi Sahi ja retkikohde on Bembölen (Oittaan) ulkoilualueen metsä. Mukaan mahtuu korkeintaan 15 ilmoittautunutta.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen: http://staging.sll.fi/uusimaa/espoo/tapahtumat/Sieniretki-2016

YLEISKAAVA LINJAA TULEVAISUUDEN VIHERALUEET KEHÄ III:STA POHJOISEEN

Espoo on alkanut suunnitella tulevaisuuden maankäyttöä Pohjois-ja Keski-Espoossa. Kaupungin omistamat arvometsät on tulevaisuudessakin säästettävä asukkaiden ja luonnon keitaina.
Lue uutinen: http://staging.sll.fi/uusimaa/espoo/tiedotus/Uutiset/Yleiskaava%20linjaa%20tulevaisuuden%20viheralueet

HUOM. Kaupungin ja asukasfoorumien vuorovaikutustilaisuus Pohjois- ja Keski-Espoon osayleiskaavasta ke 7.9.2016 klo 18-20 Valtuustotalon kahviossa (Espoonkatu 5, 02770 Espoo). Lisätietoa: http://www.espoo.fi/fi-FI/Asuminen_ja_ymparisto/Kaavoitus/Yleiskaava/Vireilla_olevat_osayleiskaavat/Espoon_pohjois_ja_keskiosien_yleiskaava

NORPPAHAASTE: KUTSU KAVERI JÄSENEKSI LUONNONSUOJELULIITTOON JA ESPOON YMPÄRISTÖYHDISTYKSEEN

Syksyinen jäsenhankintakampanjamme Norppahaaste on alkanut. Tavoitteena on saada Luonnonsuojeluliittoon 320 uutta jäsentä – yhtä monta kuin on saimaannorppia. Syyskuussa liittyneet saavat lahjaksi uudistetun kierrätysmateriaaleista valmistetun Norps Rescue -farkkukangaskassin. Kassin paksu kangas on tukevaa tekoa ja kestää käytössä pitkään.  Kun haluat kertoa erityisesti Espoon ympäristöyhdistyksen toiminnasta, anna kaverille myös Espyyn uusi raikas esite. Vinkki: Liittyjän kannattaa ilmoittaa sähköpostiosoite, niin saa Espyyn jäsenkirjeen.

Liittymissivu: staging.sll.fi/norppahaaste
Lataa Espyyn esite: http://staging.sll.fi/uusimaa/espoo/tiedotus/Esite/esite

Terveisin,

Virpi Sahi, MMM
puheenjohtaja

E s p o o n   y m p ä r i s t ö y h d i s t y s   r y
puh. 050 308 24 57
staging.sll.fi/espoo

Olemme Suomen luonnonsuojeluliiton paikallisyhdistys – tule mukaan
staging.sll.fi/liity

Jäsenkirje 2016 lokakuu

Hyvä Espoon ympäristöyhdistyksen jäsen! Tervetuloa mukaan toimimaan Espoon luonnon ja ympäristön puolesta. Tulevan vuoden hallitus valitaan syyskokouksessa. Uusia ja vanhoja luonnonystäviä tarvitaan myös parhaillaan käynnistyvän Keskuspuisto on Espoon sydän -kampanjaan sekä vaikuttamaan siihen, että virkistysmetsät säästyisivät mahdollisimman luonnonmukaisina, sekä hankkimaan yhdistykselle uusia jäseniä.

TERVETULOA ESPYYN SYYSKOKOUKSEEN 26.10.2016

Espoon ympäristöyhdistyksen jäsenet ovat lämpimästi tervetulleita yhdistyksen syyskokoukseen keskiviikkona 26.10.2016 klo 18.00! Iltapalatarjoilua, teetä ja kahvia on tarjolla klo 17.30 alkaen Villa Apteekissa (Pappilantie 5, Espoon keskus).

Vahvistamme vuodelle 2017 toimintasuunnitelman ja talousarvion sekä valitsemme puheenjohtajan ja hallituksen. Hallituksen varsinaiset jäsenet valitaan kahdeksi vuodeksi ja varajäsenet vuodeksi kerrallaan. Varmistaaksesi iltapalasi ilmoittaudu syyskokoukseen netissä. Voit myös kertoa, mikäli olet kiinnostunut toimimaan Espyyssä tulevana vuotena halliksen jäsenenä tai muulla tavoin, myös vaikka et pääsisi kokoukseen.

Lisätietoa ja ilmoittautumiset sähköisellä lomakkeella (24.10. mennessä):
http://staging.sll.fi/uusimaa/espoo/tapahtumat/syyskokous-2016

VIRKISTYSMETSIEN TURHA HOITO HÄMMENTÄÄ ESPOOSSA

Luonnonhoidoksi kutsuttu virkistysmetsien raivaaminen ja harventaminen hämmentävät espoolaisia luonnonystäviä. Metsien käsittelystä keskusteltiin Espyyn METSÄT- jäsenillassa sekä kaupungin työpajassa, jossa teemana oli luonnonhoidon toimintamalli,

Lue uutinen ja katso diat virkistysmetsien turhasta hoidosta:
http://staging.sll.fi/uusimaa/espoo/tiedotus/Uutiset/luonnonhoito_hammensi

KESKUSPUISTO ON ESPOON SYDÄN -KAMPANJA KÄYNNISTYY

Espoon keskuspuisto on noin 880 hehtaarin laajuinen metsäinen virkistysalue keskellä Espoota. Metsistä, niityistä, kallioista ja soista koostuva keskuspuisto on Espoon toiseksi suurin yhtenäinen luontoalue Nuuksion jälkeen. Sen säilyminen metsäntuntuisena virkistysalueena ei ole enää itsestäänselvyys, vaan puistoa uhkaa kutistuminen ja pirsoutuminen lukuisten asemakaava- ulkoilureitti- ja metsänhoitohankkeiden seurauksena. Kysymys Espoon keskuspuiston tulevaisuudesta on viime kädessä päättäjien käsissä. Espoon ympäristöyhdistys haluaakin haastaa kuntavaaliehdokkaat pohtimaan espoolaisen luonnon ja erityisesti Keskuspuiston tulevaisuutta.

Lue lisää ja tule mukaan:
http://staging.sll.fi/uusimaa/espoo/espoonkeskuspuisto

LISÄÄ JÄSENIÄ PUOLUSTAMAAN ESPOON LUONTOA

Tarvitsemme lisää jäseniä ja aktiiveja puolustamaan Espoon luontoa. Lähtisitkö Sinä oppimaan, miten jäseniä yhdistykseen hankitaan? Vai lähtisimmekö miettimään porukalla, miten jäsenhankinta Espyyssä voisi tarkoittaa? Suomen luonnonsuojeluliiton Uudenmaan piiri järjestää pääkaupunkiseudun yhteisen jäsenhankintakoulutuksen Helsingissä tiistaina 1.11.2016 klo 17.30 alkaen Suomen luonnonsuojeluliiton keskustoimistolla (Itälahdenkatu 22 B, 2 krs. Lauttasaari). Ilmoittautumiset: sointu.kallio@sll.fi

Lisätietoja koulutuksesta:
http://staging.sll.fi/uusimaa/tapahtumat/miten-saamme-norppa-joukot-kasvuun

Terveisin,

Virpi Sahi, MMM
puheenjohtaja

E s p o o n   y m p ä r i s t ö y h d i s t y s   r y
puh. 050 308 24 57
staging.sll.fi/espoo

Olemme Suomen luonnonsuojeluliiton paikallisyhdistys – tule mukaan
staging.sll.fi/liity

Jäsenkirje 2016 marraskuu

Hyvä Espyyn jäsen! Upea ensilumi tuli ja meni pari viikkoa sitten – toivottavasti moni ehti nauttia siitä. Sen jälkeen Espyy on saanut uuden hallituksen ja käynyt tutustumassa maastossa, millaisen palan Espoon keskuspuistoa Espoonväylä lohkaisisi. Espyyläisille on joulukuussa tarjolla tapahtumia teemoinaan maalämpö, kaavaseuranta ja luontoselvitykset. Tammikuun jäsenillassa kysytään, miten käy lähiluonnon kuntavaaleissa. Jos valtakunnalliset ympäristöuutiset kiinnostavat, nekin voi tilata sähköpostiinsa.

Espoon ympäristöyhdistyksen jäsenkirje, marraskuu 2016

ESPYYN HALLITUS LAAJENI SYYSKOKOUKSESSA

Espoon ympäristöyhdistyksen puheenjohtajana jatkaa Virpi Sahi. Yhdistyksen hallitukseen nousi viisi aivan uutta jäsentä tai varajäsentä. Kuntavaalivuonna 2017 yhdistys jatkaa keskuspuistokampanjaa sekä puolustaa Espoon luonnon monimuotoisuutta ja virkistysarvoja.

Lue uutinen Espyyn uudesta hallituksesta ja katso toimintasuunnitelma:
staging.sll.fi/uusimaa/espoo/tiedotus/Uutiset/Espyyn-hallitus-laajeni

ESPOONVÄYLÄ UHKAA LOHKAISTA KESKUSPUISTON KAHTIA

Espoon keskuspuisto on vaarassa lohjeta kahtia, jos 1970-luvun piirustuspöydiltä 2000-luvun yleiskaavakarttoihin kulkeutunut Espoonväylä toteutetaan. Nelikaistainen Espoonväylä etenee jo katusuunnitelmina ja asemakaavoissa, vaikka se uhkaa maakunnallista viheryhteyttä ja on ristiriidassa kaupungin ilmastotavoitteiden kanssa. Espyy tapasi kaupungin kaavoittajia maastokatselmuksessa.

Lue uutinen ja katso video:
http://staging.sll.fi/uusimaa/espoo/tiedotus/Uutiset/espoonvayla-uhkaa-lohkaista-Keskuspuiston

MITEN KÄY LÄHILUONNON KUNTAVAALEISSA? Espyyn jäsenilta ke 25.1.2017

Espyyn jäsenilta 25.1.2017 keskittyy kuntavaaleihin, jotka pidetään 9.4.2017. Mistä ympäristöasioista tulevat kunnanvaltuutetut päättävät? Miten käy lähiluonnon, esimerkiksi Espoon keskuspuiston, kuntavaaleissa? Miten voimme vaikuttaa?

Lisätietoa:
http://staging.sll.fi/uusimaa/espoo/tapahtumat/Jasenilta-kuntavaalit-2017

VAIHDA MAALÄMPÖÖN – NÄIN SE TEHTIIN  to 1.12.2016 klo 18.30-20

Oletko kiinnostunut lämmittämään talosi maalämmöllä? Tervetuloa Christina Ruthin ja Nickas Lönnqvistin kotiin Espoon Mankkaalle katsomaan, miten järjestelmä toimii käytännössä. Christina Ruth kertoo kokemuksiaan kaukolämmöstä maalämpöön siirtymisestä. DI Ha Hoang vastaa pientalon energiatekniikkaa koskeviin kysymyksiin. Tilaisuudessa saa puhua ruotsia ja suomea sekaisin! Järjestäjä on ruotsinkielinen sisarjärjestömme Natur och Miljö.

Ilmoittautumiset 27.11. mennessä kansliet@naturochmiljo.fi
Lisätietoa tapatumasta Facebookissa https://www.facebook.com/events/195469964193687/

OPI KAAVASEURAAJAKSI, PEREHDY LUONTOSELVITYKSIIN

Miten kaavoitusta seurataan hyvissä ajoin niin, että on oikeasti mahdollisuus vaikuttaa lähiluonnon säilymiseen?  Ovatko luontoselvitykset riittävät kattavia ja laadukkaita turvaamaan tärkeät luontoarvot? Suomen luonnonsuojeluliiton Uudenmaan luonnonsuojelupiiri järjestää koulutuksia luonnonystäville Uudellamaalla, joihin myös espyyläinen voi osallistua. Tässä kaksi vinkkiä.

Lisätietoa ja ilmoittautumiset:

Kaavaseuraajan viriketyöpaja Loviisassa la 3.12.2016 klo 10-16 (sisältää maasto-osuuden)
http://staging.sll.fi/uusimaa/toiminta/tapahtumat/kaava-loviisa  Ilmoittaudu: keijo.savola@gmail.com

Luontoselvitysten kehittäminen -seminaari Helsingissä pe 16.12.2016 klo
http://staging.sll.fi/uusimaa/toiminta/luontoselvitys-161216 Ilmoittaudu: tapani.veistola@sll.fi

TILAA VALTAKUNNALLISET YMPÄRISTÖUUTISET SÄHKÖPOSTIISI

Kiinnostavatko valtakunnalliset ympäristöuutiset? Tilaa Suomen luonnonsuojeluliiton tiedotteet sähköpostiisi. Se käy helposti täyttämällä tilauslomake osoitteessa
http://staging.sll.fi/ajankohtaista/tiedotteet

Terveisin,

Virpi Sahi, MMM
puheenjohtaja

E s p o o n   y m p ä r i s t ö y h d i s t y s   r y
puh. 050 308 24 57
staging.sll.fi/espoo

Olemme Suomen luonnonsuojeluliiton paikallisyhdistys – tule mukaan
staging.sll.fi/liity

Yhdistys

Espoon ympäristöyhdistys, eli Espyy, on Suomen luonnonsuojeluliiton paikallisyhdistys Espoossa. Yhdistys on toiminut vapaaehtoisvoimin espoolaisen…

Lue lisää

Säännöt

Espoon ympäristöyhdistyksen tarkoituksena on edistää luonnon- ja ympäristönsuojelua sekä vaalia luonnonympäristöä, maisemaa ja kulttuuriperintöä…

Lue lisää

Yhteystiedot

Toimintasuunnitelmat ja – kertomukset

Toimintasuunnitelmat: 2022 I 2021I 2020 I 2019 I 2018 I 2017 I 2016 I 2015 I 2014 I 2013 I 2012 I 2011 I 2010 I 2009 I 2008 I…

Lue lisää

Jäsenlehti ja esite

Alta löydät Espoon ympäristöyhdistyksen jäsenlehtien sähköiset versiot, City-Huuhkajan ja sitä aiemmin julkaistun Espyy-lehden. Tiedotusmateriaali…

Lue lisää