Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Uudenmaan piiri Helsingin yhdistys

Helsinki
Navigaatio päälle/pois

Tervetuloa vieraskasvilajitalkoisiin Rastilaan torstaina 18.8. alkaen klo 12!

Järjestämme yhdessä WWF Green Officen, Staran ja Rastila Campingin kanssa jo perinteeksi muodostuneet vieraskasvilajitalkoot Rastilan rannassa. Talkoissa kitketään haitallisia vieraskasvilajeja kuten kurtturuusua ja jättipalsamia.

Vieraskasvilajien torjuminen on tärkeää, sillä ne ovat uhka kymmenille maassamme luontaisesti esiintyville lajeille. Ne ovat toiseksi suurin uhka maailman luonnon monimuotoisuudelle. Nopeasti leviävät vieraskasvilajit, kuten hiekkarannoilla menestyvä kurtturuusu sekä kosteissa luontotyypeissä aggressiivisesti leviävä jättipalsami uhkaavat alueen alkuperäisiä kasvilajeja ja tukahduttavat tieltään miltei kaiken muun kasvillisuuden. Kun luontaiset kasvit taantuvat tai häviävät, katoavat myös niistä riippuvaiset perhoset, kovakuoriaiset ja pistiäiset.

Mukaan talkoisiin tarvitset vain reipasta mieltä ja säänmukaisen talkoovaatetuksen, johon kuuluvat suositeltavina kumisaappaat. WWF tuo paikalle työhanskat, työkalut sekä pientä talkooevästä.

Aika: 18.8.2022 klo 12.00–16.00

Kokoontuminen Cafe Monamin edessä (os. Karavaanikatu 4, 00980 Helsinki)

Ilmoittaudu tiistaihin 16.8. klo 12.00 mennessä tämän linkin kautta, jotta voimme varautua tarjoiluihin.

Tilaisuus on maksuton. HUOM! Jos et pääsekään osallistumaan tapahtumaan, peruutathan ilmoittautumisesi: mikko.kuiri(ät)wwf.fi

Peruuttamatta jääneistä ilmoittautumisista veloitetaan 50 € (+alv).

Tapahtumakuva jättipalsameista: Minna Mäkinen