Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Pohjois-Savon piiri Iisalmen yhdistys

Iisalmi
Navigaatio päälle/pois

Kaksi merkittävää perhoskokoelmaa luontomuseolle

Luontomuseon perhoskokoelmat ovat saaneet merkittävän lisän kahdesta uudesta mittavasta kokoelmasta.

Erkki Kohonen luovutti luontomuseolle poikansa Tero Kohosen perhoskokoelman. Monet varmasti muistavat Erkin joka asui aikoinaan Iisalmessa. Täältä matka johti eripuolille maatamme kunnes hän asettui Pyhäjärvelle. Teron keräsi perhosia pääosin Suomesta, mutta ulkomaan matkoilta kokoelmiin kertyi paljon näyttäviä eksoottisia lajeja. Perhoskokoelmaa säilytetään kokoelman alkuperäisessä kokoelmakaapissa.

Reijo Nenonen lahjoitti noin 2000 yksilön kokoelmansa ystävän suosittelemana Iisalmen luontomuseolle. Hän on kerännyt perhosia vuosien saatossa aina saaristosta Lapin tuntureille saakka. Mukana on myös ennen rauhoitusta kerättyjä nykyisin rauhotettuja yksilöitä.

Reino Nenonen esittelee perhoskokoelmaansa Iisalmen luontomuseolla.