Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Etelä-Savon piiri Itä-Savon yhdistys

Itä-Savo
Navigaatio päälle/pois

Metsäkummit aloittivat kouluvierailut

Kuva: Kirsi Kaiponen

Itä-Savon luonnonsuojeluyhdistyksen metsäkummeilla oli tammikuun lopulla ilo olla kertomassa metsien suojelusta Talvisalon koulun Heikinpohjan toimipisteen oppilaille.

Koulun lähimetsässä Kuninkaankartanonmäellä pohdittiin yhdessä hyvän metsän ominaispiirteitä, puhuttiin lahopuiden merkityksestä metsän elinvoimalle, etsittiin eläinten jälkiä lumihangelta, havainnoitiin lintuja ja kuunneltiin talvisen kaupunkiluonnon ääniä.

Luontokävely oli osa koulun kestävään elämäntapaan liittyvää oppimiskokonaisuutta, jonka yhtenä osa-alueena on metsä. Sille osallistui kolmessa ryhmässä opettajineen ja koulunkäyntiavustajineen yhteensä viitisenkymmentä oppilasta vuosiluokilta 1-6.