Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Etelä-Savon piiri Itä-Savon yhdistys

Itä-Savo
Navigaatio päälle/pois

Roskapihtejä Savonlinnan kau­pun­gin­kir­jas­tol­le

Savonlinnan pääkirjasto Joelista on nyt lainattavissa roskapihtejä, joilla voi näppärästi ja hygieenisesti puhdistaa omia lähitienoita roskista vaikkapa kävelylenkkien yhteydessä.

Neljät laadukkaat ja ammattilaistenkin suosimat roskapihdit lahjoitti kirjastolle Itä-Savon luonnonsuojeluyhdistys ry, joka pyrkii torjumaan luonnon roskaantumista sekä edistämään yhteisen ympäristön hyväksi tehtävää vapaaehtoistoimintaa.

– Monenlaisten muovien ja muiden roskien päätyminen luontoon on kasvava ongelma Savonlinnassakin. Hankkimalla roskapihtejä kirjastoon vapaasti asiakkaiden lainattaviksi halusimme madaltaa kynnystä roskien keräämiseen ulkoillessa sekä siivoustalkoiden järjestämiseen kaupunkilaisten omissa lähipiireissä, kertoo luonnonsuojeluyhdistyksen sihteeri Tiina Pulkkinen.

Ehdotus lainattavista roskapihdeistä otettiin kirjastossa myönteisesti vastaan. Roskapihtejä välittävät asiakkailleen jo monet kirjastot eri paikkakunnilla.

– Roskapihdit voi lainata automaatilla, mutta ne palautetaan palvelupisteeseen. Laina-aika on kaksi viikkoa, opastaa pääkirjaston palveluvastaava Virpi Hyvönen.

Lisää poimintavälineitä hankitaan, jos Savonlinnan kaupungin elinkeinojaosto puoltaa kumppanuuspöydän päätöstä myöntää luonnonsuojeluyhdistykselle 500 euron rahoitus kirjastosta lainattavien roskapihtien ostolle.

Tuolloin hankittavasta erästä myös Savonlinnan kaupunginkirjaston muut toimipisteet saisivat roskapihtejä asiakkailleen välitettäviksi.

 

Kuva: Virpi Hyvönen

Päivitys 7.1.2021

Ympäristön siistimiseen tarkoitettuja roskapihtejä on nyt lainattavissa Savonlinnan kaupunginkirjaston kaikista toimipisteistä. Itä-Savon luonnonsuojeluyhdistys ry hankki kirjastoille 12 roskapihdit viime vuoden lopulla Kumppanuuspöydästä saamallaan lähidemokratiarahalla. Rahoituksen roskapihteihin myönsi Savonlinnan kaupungin elinkeinojaosto Kumppanuuspöytien puheenjohtajien esityksestä.