Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Etelä-Savon piiri Itä-Savon yhdistys

Itä-Savo
Navigaatio päälle/pois

Asetus Saimaan ka­las­tus­ra­joi­tuk­sis­ta lausun­to­kier­rok­sel­la

Asetus norpansuojeluun liittyvistä Saimaan kalastusrajoituksista on lähtenyt lausuntokierrokselle. Siinä ehdotetaan, että Saimaan kalastusrajoitusaluetta laajennetaan 300 neliökilometriä entisestään. Verkkokalastus olisi kokonaan kielletty rajoitusalueella huhtikuun puolivälistä kesäkuun loppuun muilla kuin muikkuverkoilla.

Suomen luonnonsuojeluliitto, WWF, Saimaan Norppaklubi ja Itä-Suomen yliopisto kuitenkin peräänkuuluttavat verkkokiellon jatkamista heinäkuun loppuun. Niiden mukaan nyt lausunnolla oleva esitys ei turvaa riittävästi norppakannan kasvua.

Myös ympäristöministeriö jätti eriävän mielipiteen raporttiin nimenomaan koskien verkkokalastuskieltoajan kestoa ja muikkuverkoilla kalastamista.

Lausuntoja asetuksesta kootaan kolmen viikon ajan 26. helmikuuta asti. Valtioneuvosto antaa uuden kalastusrajoitusasetuksen huhtikuun alkuun mennessä.

https://yle.fi/uutiset/3-11770346

https://staging.sll.fi/2021/01/21/luonnonsuojelujarjestot-saimaan-norppaklubi-ja-ita-suomen-yliopisto-saimaannorppatyoryhman-esitys-ei-turvaa-riittavasti-kannan-kasvua/

https://ita-savo.fi/saimaa/saimaa/f6130fc2-3a1d-4036-8753-0de67f5035c0