Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Etelä-Savon piiri Itä-Savon yhdistys

Itä-Savo
Navigaatio päälle/pois

Luon­non­suo­je­lu­yh­dis­tys haastaa kaikki itäsavolaiset roskatalkoisiin

Itä-Savon luonnonsuojeluyhdistys ry haluaa hillitä ympäristön roskaantumista toimialueellaan ja haastaa Savonlinnan, Enonkosken, Rantasalmen ja Sulkavan vakituiset asukkaat sekä mökkiläiset pitämään huolta ainutlaatuisen järviluontomme puhtaudesta.

Luonnonsuojeluyhdistys toivoo myös kauppiailta, ravintoloitsijoilta, kiinteistönomistajilta, seuratoimijoilta, tapahtumajärjestäjiltä, oppilaitoksilta sekä huolto- ja rakennusfirmoilta vahvempaa kiinnostusta lähialueidensa siisteydestä huolehtimiseen.

Koska itäinen Savo on matkailualueena päivä päivältä yhä tunnetumpi ja houkuttelee tulevana kesänä jälleen tuhansia turisteja ainakin kotimaasta, yhdistys ehdottaa, että kunnatkin omassa tiedotuksessaan kannustaisivat kansalaisia välttämään luonnon roskaamista ja ohjeistaisivat alueensa toimijoita näkyvästi ympäristöstä huolehtimiseen.

On myös toivottavaa, että julkisilta paikoilta löytyisi nykyistä enemmän tilavia, kannellisia sekajäteastioita, joista roskat eivät päädy luontoon tuulen tai lintujen kuljettamina.

Savonlinnan pääkirjastosta sekä Kerimäen ja Punkaharjun kirjastoista on lainattavissa roskapihtejä, joilla voi näppärästi ja hygieenisesti poistaa muoveja ja muita haitallisia roskia maasta koskematta roskiin käsin.

Myös luonnonsuojeluyhdistykselle hankittuja roskapihtejä saa lainaksi talkookäyttöön. Niitä voi tiedustella sähköpostitse osoitteesta isly@sll.fi tai www.facebook.com/isluonto -sivun kautta. Roskapihtien nouto- ja palautuspaikka on, ennalta sovittuina aikoina, Järjestötalo Kolomonen, Pappilankatu 3, Savonlinna.

Monenlaisia roskapihtejä on myös ostettavissa omaan käyttöön alueen tavarataloista.

Luonnonsuojeluyhdistys innostaa kaikkia mukaan Roska päivässä -liikkeen toimintaan: poimimaan maasta joka päivä vähintään yhden roskan ja toimittamaan sen roskikseen. Sekä käyttämään omassa käytössä syntyvien pikkuroskien, kuten purukumien, karamellipapereiden, tupakantumppien tai nuuskapussien, väliaikaissäiliönä taskuun sopivaa miniroskista.

Facebookissa toimivaan Itä-Savon luonnonsuojeluyhdistyksen ylläpitämään Roskariihi-ryhmään voi kuka tahansa ympäristön siisteydestä kiinnostunut liittyä ja jakaa siellä kokemuksia sekä kuvia maastoon päätyneiden roskien keruusta https://www.facebook.com/groups/324684654875342

Tehdään yhdessä elinpiiristämme viihtyisämpi ja säästetään luonto roskaantumiselta. Nyt on aika toimia!