Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Etelä-Savon piiri Itä-Savon yhdistys

Itä-Savo
Navigaatio päälle/pois

Katsele, kuuntele kevättä Ku­nin­kaan­kar­ta­non­mäel­lä!

Valpastuta aistisi ja lähde Savonlinnan Heikinpohjan Kuninkaankartanonmäelle merkitylle Aistipolulle ammentamaan voimaa ja virkeyttä keväisestä luonnosta!

Itä-Savon luonnonsuojeluyhdistys on kiinnittänyt valkovuokkojen kukinta-aikaan alueen kävelypolkujen varsille yhdeksän Suomen Luonto -lehden tehtävärastia, joilla voi harjoitella tietoista läsnäoloa sekä rauhoittua ja virkistyä kaupunkiluonnossa.

Aistipolun rasteilla mieliala kohenee ja ajatukset suuntautuvat hyvinvointia edistäville raiteille. Ulkoilureittiä seuraamalla sen varrelta löytää kaikkia aisteja aktivoivia harjoitteita.

Aistipolun lähtöpiste on Heikinpohjan koulurakennukseen johtavan ajotien ylimmän paikoitusalueen vieressä ja reitti päättyy mäen lännenpuoleisen näköalakallion lähistölle. Polun jokainen rasti on nähtävissä edelliseltä. Kullakin rastilla viivähdetään sopivalta tuntuva aika ja polulla edetään rauhallisesti omaan tahtiin harjoitteita tuumaillen. Riittävistä turvaväleistä on ulkotilassa vaivatonta huolehtia.

Aistipolun reitti on helppokulkuinen ja pituudeltaan muutaman sadan askeleen mittainen. Polun päätepisteessä voi tehdä itselle sopivimman valinnan paluureitistä: on mahdollista joko laskeutua näköalakallion vierestä alas johtavia portaita pitkin liikuntahallille suuntautuvalle kaupunkimetsikön polulle tai palata tasaiselle kävelytielle mäen laelle. Jokainen kulkee poluilla omalla vastuullaan.

Rauhallisinta alueella on ja lintujen äänet parhaiten kuultavissa aikaisin aamulla.

Suomen Luonto -lehden Aistipolku oli Savonlinnassa ensimmäisen kerran koettavissa osana vuoden 2019 Savonlinnan kansainvälisen luontoelokuvafestivaalin ohjelmistoa. Silloin siihen voi tutustua Sulosaaressa, ja nyt helatorstaista toukokuun loppuun asti Heikinpohjassa. Alkavan kesän mittaan Aistipolun rasteilla on tarkoitus ilahduttaa ulkoilijoita myös muilla lähiluontokohteilla Itä-Savon alueella.

Luonnonsuojeluyhdistys lämpimästi suosittelee tutustumaan Kuninkaankartanonmäen lisäksi myös Heikinpohjan upeisiin järvimaisemiin. Rantaa myötäilevältä kävelytieltä avautuu vaikuttava näkymä Pihlajavedelle.

Iloitaan kauniista lähiluonnostamme ja muistetaan samalla kohdella sitä kunnioittavasti!

Lisätietoja Aistipolusta voi tiedustella puhelimitse numerosta 040 7322 355, sähköpostitse osoitteesta isly@sll.fi tai Facebookin sivun www.facebook.com/isluonto kautta.