Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Etelä-Savon piiri Itä-Savon yhdistys

Itä-Savo
Navigaatio päälle/pois

Mertala puhdistui maastoroskista Maailman sii­vous­päi­vä­nä

Kansainvälisenä maailman siivouspäivänä kokoonnuttiin Savonlinnassakin roskankeräystalkoisiin poistamaan kaupunkiluonnosta sinne päätyneitä muoveja ja muita roskia. Tänä vuonna World Cleanup Day -siivoustalkoopäivän ajankohta oli lauantai 18. syyskuuta.

Itä-Savon luonnonsuojeluyhdistyksen järjestämät, Suomen luonnonsuojeluliiton ja myymäläketju Lidlin tukemat muovintorjuntatalkoot pidettiin Mertalan kaupunginosassa, joka kesän mittaan oli havaittu paikoin pahoin roskaantuneeksi.

Lämmin kiitos tarmokkaille roskankerääjille, jotka muovintorjuntajoukkona jalkautuivat Mertalan maastoihin ja kokosivat parissa tunnissa jäätävän määrän roskia kaupunkiluontoa kuormittamasta. Oli ilo toimia yhdessä yhteisen ympäristön hyväksi, vaikka puuha jossain määrin sottaistakin oli ja liikennemelu rassasi korvia.

Osallistujia oli yhteensä kaksikymmentä, kun kuvaan asettuneiden ja kuvaajan lisäksi mukaan lasketaan kolme kuvanottohetkellä vielä roskapaikoilla uurastanutta kerääjää ja ystävällinen rouva, joka oli siistinyt Prisman kierrätyspisteen roskaantuneen ympäristön edellispäivänä ja ilmoitti siitä talkoiden alussa.

Nekin roskasäkit napattiin talkoiden päätyttyä autoon ja toimitetaan jäteasemalle muiden maastosta kerättyjen sekajätteiden mukana. Kierrätyskelpoiset metallit ja lasit lajiteltiin talkoissa ja myös SER-romuksi luokiteltava esine viedään asianmukaiseen kierrätyspisteeseen.

Itä-Savon luonnonsuojeluyhdistyksen roskankeruuaktiivit toteuttavat maastosiivouksia vastedeskin, kutsuvat uusia tahoja mukaan yhteistyöhön ja toivovat että roskaajat viimein järkiintyisivät. Jospa tulevissa tapahtumissa kerättävää löytyisi jo vähemmän.

 

Teksti ja kuva: Tiina Pulkkinen