Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Etelä-Savon piiri Itä-Savon yhdistys

Itä-Savo
Navigaatio päälle/pois

Luon­non­lä­heis­tä joulunaikaa kaikille!

Näin joulun alla on mukava kertoa, että Savonlinnan kaupunginkirjastosta on nyt lainattavissa Luontokaupan valikoimista tuttuja luontoaiheisia pelejä. Ensimmäinen erä kirjastolle lahjoittamistamme peleistä on toimitettu Savonlinnan pääkirjastoon (Norsun muisti -lautapeli, Pinnan alla -muisti- ja tietopeli, Metsän ekosysteemi -tietopeli sekä Perhoset ja toukat -peli) ja Savonrannan kirjastoon (Annu : muistipeli : metsän kukat ja puut).

Pelejä on tulossa myös Punkaharjun ja Kerimäen kirjastoihin, kun Luontokaupan luontopelivarasto täydentyy.

Pelihankinta tehtiin kirjaston toiveesta, ja edellisessä hallituksen kokouksessa pohdimme, että luonnonsuojeluyhdistys voi lahjoittaa luontopelejä myös Enonkosken, Rantasalmen ja Sulkavan kirjastoihin, jos kiinnostusta niihin löytyy tulevana vuonna.

 

**

 

Syksyn aikana teimme myös laite- ja välinehankintoja, joihin saatiin avustusta Savonlinnan kaupungin kumppanuuspöydästä. Yhdistyksellemme hankittiin 20 roskapihdit ympäristönsiivoustarkoituksiin (avustus 870 euroa), 10 kappaletta viikatteita ja pari viikatteen varaterää haitallisten vieraskasvien niittoa varten (avustus 880 euroa) sekä akkukäyttöinen raivaussaha haitallisten vieraskasvien hävityksessä käytettäväksi (avustus 800 euroa). Laitepaketin hinta akkuineen ja latureineen oli lopulta 1300 euroa. 500 euron osuus siitä voitiin kattaa luonnonsuojelutarkoituksiin kohdennetulla tuella, jonka yhdistyksemme sai luonnonsuojeluliitolta tunnustuksena nopeasta ilmoittautumisesta muovintorjuntatempaukseen.

Tulevan vuoden roska- ja vieraskasvihaasteisiin ISLY on nyt siis varustautunut hyvin. Lämmin kiitos hankintoja tukeneille tahoille.

 

**

 

Nyt jo lopuilleen kääntyneen vuoden 2021 aikana käynnistyi usean järjestön yhteistyönä kampanja, jonka tarkoituksena on etsiä ja suojella kuhankeittäjälle kotimetsä Etelä-Savosta.

Kuhankeittäjä on Suomessa rauhoitettu lintulaji, joka on vuodesta 2015 määritelty erittäin uhanalaiseksi. Se pesii lähinnä Etelä- ja Järvi-Suomessa ja on Etelä-Savon maakuntalintu. Kuhankeittäjän tyypillisiä elinympäristöjä ovat vanhat, vesistöjen lähettyvillä sijaitsevat lehtimetsät, joiden suojeleminen on ratkaisevan tärkeää lajin säilymisen kannalta.

Yhdistyksemme varoista ohjattiin kuhankeittäjän kotimetsän suojelemiseen 200 euroa. Kampanjaan voi osallistua kuka tahansa lahjoittamalla valitsemansa summan. Kannustammekin kaikkia osallistumaan keräykseen omien resurssien mukaan. Kuhankeittäjän kotimetsän etsimisestä ja suojeluprosessista vastaa Luonnonperintösäätiö.

Lisätietoa kampanjasta ja lahjoitusohjeet löytyvät täältä:

https://luonnonperintosaatio.fi/kampanjat/kuhankeittajan-kotimetsa-etela-savoon/

Sydämelliset kiitokset kaikille ISLYn jäsenille osallistumisesta luonnonsuojelutoimintaan Itä-Savossa. Toivottavasti tulevana vuonnakin voimme jälleen tavata yhteisissä tapahtumissa ja moniulotteisen vapaaehtoistyön parissa.

 

Onnellista, rauhallista joulunaikaa ja vuodenvaihdetta toivottaen,

ISLYn hallitus