Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Etelä-Savon piiri Itä-Savon yhdistys

Itä-Savo
Navigaatio päälle/pois

Kevät-Vetehisten roskapäivillä siistittiin kaupunkiluontoa

Tänään vietetään kansainvälistä Maan päivää. Sen teemaan liittyen on ilo kertoa eilisistä ympäristötapahtumista, joissa tehtiin hyviä tekoja Savonlinnan kaupunkiluonnolle ja keskusteltiin ympäristön roskaantumisen hillintäkeinoista yhteensä kymmenen osallistujan voimin.

Savonlinnan pääkirjaston Miitti-tilassa tuunattiin pieniin ja isoihin taskuihin sopivia miniroskiksia käytetyistä pikkupurkeista. Työpajan jälkeen siirryttiin poimimaan roskia kirjaston lähimaastoista. Useita säkillisiä sekalaista jätettä saatiin kerättyä pois Talvisalon suunnalta, Vanhan Aseman läheisyydestä sekä Sokoksen paikoitusalueen reunamilta.

Erikoisimpia löytöjä olivat polkupyörän satula, laturi, sytkärit sekä säilöttyjä sieniä sisältävät lasipurkit. Myös muutama talven jäljiltä maastoon jäänyt lumenaurauksen merkkikeppi toimitettiin parempaan talteen.

Itä-Savon luonnonsuojeluyhdistyksen järjestämät torstai-illan tapahtumat olivat osa Kevät-Vetehisten Roskapäiviä, joita vietettiin Mikkelissä ja Savonlinnassa 20.-21. huhtikuuta.

Torstaina iltapäivällä Savonlinnan pääkirjaston edustalla päivysti SER-romun keruuautoineen Savonlinnan Toimintakeskus. Kierrätysteemainen tapahtuma houkutteli paikalle pitkälti toistasataa henkilöä.

YK:n yleiskokous on julistanut huhtikuun 22. päivän kansainväliseksi Maan päiväksi, jotta muistaisimme elää arjessamme harmoniassa luonnon kanssa ja jotta niin nykyisillä kuin myös tulevilla sukupolvilla olisi oikeudenmukainen mahdollisuus elää tasapainoista elämää maapallollamme.

Pidetään huolta toisistamme ja ainutlaatuisesta luonnostamme tänään ja aina.

 

Teksti ja kuva: Tiina Pulkkinen