Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Uudenmaan piiri Keravan yhdistys

Kerava
Navigaatio päälle/pois

Paasikiven Nuorisokylän Säätiö

Asemakaavamuutos (2372)Asemakaavamuutoksen päätarkoituksena on mahdollistaa Paasikiven Nuorisokylän Säätiön ja Keravan kaupungin omistamien kiinteistöjen täydennysrakentaminen alueen kulttuurihistorialliset arvot huomioiden.

Muutaman viime vuoden aikana on Ahjon kaupunginosaan, Päivölänlaakson ja Moukaritien väliin noussut asuinrakennuksia kiivaaseen tahtiin. Junaradan molemmat puolet on jo rakennettu täyteen ja Hakkuutien varresta jäi kokonainen metsä uuden koulurakennuksen alle. Poikkeuksena Paasikiven Nuorisokylän alue on muodostanut viherkeitaan ahtaasti rakennetun kaupunginosan keskelle. Kesällä Porvoontien reunaa koristavat monenlaiset kukat ja lintujen laulukonsertin huippuesiintyjinä mestaroivat mm. satakieli, mustapääkerttu ja kultarinta. On tärkeää, että suunnittelussa alueen puistomaisuus pyritään säilyttämään ja varsinaiset metsät jätetään kokonaan rakentamisen ulkopuolelle. Erityisen merkittävä viheryhteyksien ja luonnon monimuotoisuuden säilymisen kannalta on kaupungin omistuksessa oleva Hakkuutien itäpuolen metsikkö.

19.2.2021