Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Pohjois-Savon piiri Koillis-Savon yhdistys

Koillis-Savo
Navigaatio päälle/pois

Koillis-Savon luonnon­ystävät

Kuva: Heikki Ranta

toimintaa luonnonystävänä

Koillis-Savon luonnonystävät ry on toiminut vuodesta 2008 Juankosken, Kaavin ja Tuusniemen alueella edistääkseen luonnonsuojelua ja hillitäkseen ilmaston muutosta.  Yhdistys järjestää yleisötilaisuuksia,  talkoita, retkeilee luontokohteissa ja luonnonsuojelun kannalta kiinnostavissa kohteissa. Yhdistys kuuluu  Pohjois-Savon luonnonsuojelupiiriin ja Luonnonsuojeluliittoon.

Pohjois-Savon luonnonsuojelupiiri

Koillis-Savon
luonnonystävät ry

  • [email]
  • puheenjohtaja Tuula Muranen 0440331678

Ajankohtaista

Oletko istunut änkyrimadon päällä?

Lämmin loppukesän päivä. Sanko on jo puolillaan mustikkaa. On  aika ottaa kahvit termoskannusta. Lakkakin kypsyy ja  puolukkasadosta näyttää tulevan runsas. Metsämättäälle istahtaessa itikat kiusaa mutta myös takapuolen alla  kuhisee elämää.  Esim noin 1000 petopunkkia, 5000 änkyrimatoa ja 1 000 000 sukkulamatoa. Jos olet istahtanut mättäälle, olet siis istunut änkyrimadon päällä.

Lue lisää

Retki umpihankeen.

20. helmikuuta kävimme tutustumassa Luonnonperintösäätiön suojelualeisiin Tuusniemellä.  Hanki kantoi hyvin viisi henkistä lumikengillä ja metsäsuksilla liikkuvaa joukkoamme.

Lue lisää

Syyskokous ja yleisötilaisuus virtavesistä.

Koillis-Savon luonnonystävien syyskokous pidettiin 18.11. Juankoskella Soittokunnan talolla. Puheenjohtajaksi vuodelle 2022 valittiin edelleen jatkamaan Tuula Muranen. Hallituksessa jatkavat Marja-Sisko Pihl, Heikki Ranta sekä Pekka Tenhunen ja uutena jäsenenä Merja Pauni Juankoskelta. Varajäsenet ovat Sirpa Paltemaa ja Minna Puustinen.

Lue lisää