Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Lapin piiri Muonion ja Kolarin yhdistys

Muonio-Kolari
Navigaatio päälle/pois

Lapissa on tapana sanoa, että jokainen tunturi on omanlaisensa. Sama pätee myös vähälle huomiolle jääneeseen Aalistunturiin, joka kohoaa Kolarin ja Pellon kuntien rajamaastossa.

Suomen luonnonsuojeluliiton paikallisjärjestöt Ylitornion-Pellon Luonto ja Muonion ja Kolarin Luonto ry järjestävät yhteisen päiväretken Aalistunturille sunnuntaina 28.8.2022, ja toivottavat kaikki kiinnostuneet tervetulleeksi mukaan.

Aalistunturille pääsee metsäautotieltä, joka lähtee Pasmajärven kylän ja Konttajärven kylän väliseltä Aalisjärventieltä. Autopaikalta tunturin huipulle on hieman alle kahden kilometrin kävelymatka.

Tilaisuuden tiedot

Lähtö klo 11.00 Aalisjärven puolella olevan metsäautotien varrelta merkitylle reitille.
Kesto noin 4 tuntia.
Pituus noin 4 kilometriä.

Ilmoittautuminen

Saara Laivamaa
+358 46 8107 744
saara.laivamaa(a)gmail.com

Huomioithan ennen ilmoittautumistasi, että Aalistunturin huippu sijaitsee lähes 400 metrin korkeudessa. Siksi retken ensimmäinen osio on pääosin kevyttä nousua, ja paluu puolestaan laskua.

Aalistunturin päältä löytyy vanha palovartijanmaja, joka toimii nykyään päivätupana. Lisäksi huipulla on mukava ja turvallinen tulistelupaikka, jossa on mahdollista kahvitella, paistaa makkaraa tai vaikkapa kasviksia.

Ajo-ohjeet

Ajo-ohje Pellon suunnalta:

Rovaniementieltä (tie 83) käännytään Meltauksentielle (tie 935), josta käännytään noin 15,5 kilometrin jälkeen vasemmalla olevalle Pasmajärventielle, Tie muuttuu Kolarin kunnan puolella Aalisjärventieksi. Tietä jatketaan noin 16 kilometriä, kunnes käännytään metsäautotielle. Tietä ajetaan noin kaksi kilometriä ja olet perillä. Voit pysäköidä autosi tien varteen. Paikalla on opasteet.

Ajo-ohje Kolarin suunnalta:

Sieppijärvestä käännytään Lohinivantielle (tie 9361), jota ajetaan noin 14 kilometriä. Sen jälkeen käännytään oikealle Nuottavaarantielle, ja noin 6 kilometrin jälkeen Aalisjärventielle. Tietä jatketaan noin 10,5 kilometriä, kunnes käänytään oikealla tulevalle metsäautotielle. Tietä ajetaan noin kaksi kilometriä ja olet perillä. Voit pysäköidä autosi tien varteen. Paikalla on opasteet.

Ajo-ohje Rovaniemen suunnalta:

Jos Rovaniemeltä ajetaan Pelloon, voi ajaa Meltauksentielle asti ja noudattaa Pellon suunnalta tulevien ajo-ohjetta.

Ajo-ohje Kittilän suunnalta:

Lohinivasta käännyttään Sieppijärventielle (tie 9361), jota ajetaan noin 35 kilometriä. Sen jälkeen käännytään vasemmalle Nuottavaarantielle, jota ajetaan kuusi kilometriä ja käännytään Aalisjärventielle. Tietä jatketaan noin 10,5 kilometriä, jonka jälkeen käännykään oikealla olevalle metsätielle. Tietä ajetaan noin kaksi kilometriä ja olet perillä. Voit pysäköidä autosi tien varteen. Paikalla on opasteet.

Meltauksen suunnalta pääsee Aalistunturille Marrasjärventieltä (tie 935), mitä pitkin ajetaan n. 44 km, kunnes käännytään Pasmajärventielle.