Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Pohjois-Savon piiri Nilsiän yhdistys

Nilsiä
Navigaatio päälle/pois

Nilsiän luonnon­­suojelu­yhdistys

Luonto on osa ihmistä ja ihminen osa luontoa. Tämän kumpa muistaisimme joka hetki ja toimisimme sen mukaisesti. Kevään lisääntyvä valo ja lämpö auringon paisteen kera herättävät kaikki uuteen elonriemuun. Toukokuussa yhdistyksemme pöntötti Nilsiän Louhosareenaa erikokoisilla ja -näköisillä pöntöillä. Kuvassa Sami Rissanen ripustamassa kuusikkoon helmipöllön/uuttukyyhkyn pönttöä.

LUE LISÄÄ TOIMINNASTAMME 2022 Yhdistyksen facebook-sivut

Kuva: Mauri Tiainen

Periaatteena kestävä kehitys

Nilsiän luonnonsuojeluyhdistys ry on luonnon- ja ympäristönsuojelusta sekä luonnon harrastamisesta kiinnostuneiden paikallisyhdistys.

Nilsiän yhdistys on perustettu 1986. Se toimii Pohjois-Savon piirin alueella ja on Suomen luonnonsuojeluliiton paikallisyhdistys. Yhdistyksen jäsenmäärä on 37 vuoden 2022  alussa.

Yhdistyksen tehtävänä on vahvistaa luonnon- ja ympäristönsuojelua toiminta-alueellaan sekä syventää luontoon kohdistuvaa harrastusta jäsenistön piirissä.

Vuonna 2022 keskeisenä teemana on kaivokset, niiden ympäristövaikutukset ja uusi kaivoslaki sekä edelleen virtavedet.

Sinäkin olet tervetullut aktiiviseen joukkoomme. Tartu tilaisuuteen! Voit liittyä joukkoomme sivun oikeassa yläreunassa olevan ”LIITY”-painikkeen kautta.

Pohjois-Savon luonnonsuojelupiiri

Nilsiän luonnonsuojeluyhdistys ry.

  • [email]
  • 050 4645458
  • Laitilantie 21, 73300 Nilsiä / y-tunnus. 3040879-5

Ajankohtaista

Tiilikan sateiset niitto- ja haravointitalkoot

Kolmen päivän talkoot kolmen päivän sateessa. Jos vertaa kuivaa heinää sateen läpikastelemaan heinään, kyse on samasta erosta kuin loisi pakkaslunta ja suojasäälunta kolalla kasaan. Meitä oli seitsemän talkoolaista (Sami, Jouko, Ari, Raimo, Annukka, Soili ja Mauri). Jokaisen työpanos oli välttämätön talkoiden loppuun saattamiseen. Suurkiitos kaikille uurastuksestanne ja vastuunkannostanne. Me selvisimme…

Lue lisää

Aholansaaren ikimetsässä retkellä

Sellainen ihana metsäkauppa tapahtui tämän vuoden (2022) keväällä, kun Luonnonperintösäätiö osti Jenun perikunnalta 67 ha vanhaa metsää Aholansaaren pohjoispäästä. Ei olisi voinut paremmin kohdentua saaren nykyinen toiminta herännäisyyden kohtaamispaikkana, saaren perikunnan vakaa tahtotila suojella ikimetsää niin metsien hakkuilta kuin kaavoituksen sallimalta kesämökkien rakentamiselta, Luonnonperintösäätiön…

Lue lisää

Jättipalsamitalkoot Haapaniemellä 14.7

Vieraslajit ovat riesamme. Samaa mieltä on varmasti jokainen, joka on yrittänyt saada hävitetyksi jonkun vieraslajin. Näin on asianlaita myös Haapaniemessä, jossa jättipalsamin kanssa on painia käyty. Viime kesänä iskimme ensimmäisen kerran niin ikään heinäkuussa, kun osa jättipalsamista jo kukki. Vieraslajia esiintyy Kalevantieltä erkanevan kevyen liikenten väylän varrella heti Pappilanjoen yli menevän…

Lue lisää