Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Pirkanmaan piiri Nokian yhdistys

Nokia
Navigaatio päälle/pois

Nokian Emäkosken koulun majassa yhdistyvät monimuotoinen luonto ja kiusaamisen vastainen työ

Emäkosken koulun oppilaat ovat valmistaneet tekstiilityön tunneilla massiivisen teoksen ”Arvokas luonto -anna sen elää”.

Majateoksen ulkoseinillä esitellään nokialaista luontoa. Tavoitteena on luonnon ja yhden eliölajin erilaisten yksilöiden välityksellä kertoa katsojalle, että jokainen ihminen on erilainen. Erilaisuus on voimavara ja tämä on suvaitsevuutta rakentava ja kiusaamista murtava teema. Majan leveys on 2 metriä, korkeus 2,3 metriä ja syvyys 1,2 metriä.

Teoksen visuaalinen toteutus on tehty Emäkosken koulun oppilaiden käsityötunneilla ja koostettu kolmiulotteiseksi eri tekniikoita käyttäen. Äidinkielen tunneilla nuoret ovat kirjoittaneet teokseen ajatelmia luonnosta ja ihmisestä, jossa tavoitteena on avata luonnon yksilöiden eroja ihmisyhteisössä.

Näyttelyssä on esillä ekosysteemiä, luonnon ravinnekiertoa ja teoksen nokialaisia luontotyyppejä avaava teksti.

Hankkeessa on noin 50 oppilasta sekä tekstiilityön, teknisen työn, biologian, äidinkielen ja musiikin opettajia. Suomen luonnonsuojeluliiton Nokian yhdistys toimii hankkeen luonnontuntemuksen asiantuntijana.

Hanke jatkuu tulevaisuudessa edellä mainittujen aineiden välisenä yhteistyönä. Teoksen visuaalista toteutusta ja aiheesta syntyviä ajatelmia täydennetään.

Arvokas luonto – anna sen elää-teoksen tilasivat Nokian Soroptimistit ry. 40 v yhdistyksen lahjaksi kiusaamisen vastaiseen työhön.

Julkistamistilaisuus on ma 1.11.2021 klo 17 Nokian kulttuuri- ja kirjastotalo Virrassa, osoite Härkitie 2, Nokia.

Tervetuloa!

Lisätiedot:

Tekstiilityön opettaja Tarja Saarelainen 040 585 9729
SLL Nokian sihteeri Kaija Helle 044 017 7180