Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Uudenmaan piiri Nurmijärven yhdistys

Nurmijärvi
Navigaatio päälle/pois

Uudellemaalle uusia suojelualueita

Vallisaaren luontoa / Kuva: Katri Lehtola, Metsähallitus

Pitkään tekeillä ollut valtionmaiden suojelualueiden tekninen perustaminen on nyt saatu läpi. Valtioneuvoston ja ympäristöministeriön asetuksilla perustettiin 13.5.2021 Uudellemaalle valtion maille uusia suojelualueita yhteensä noin 8200 hehtaaria. Valtiolle jo aiemmin suojelutarkoituksiin varatut alueet kuuluvat pääosin eri suojeluohjelmiin ja Natura 2000 -verkostoon.

Valtioneuvoston asetuksella perustettavista luonnonsuojelualueista Nurmijärvellä sijaitsee suoluonnon kannalta merkittävä Klaukkalan Isosuon luonnonsuojelualue sekä osittain Nurmijärvellä sijaitsevat Petkelsuon luonnonsuojelualue sekä Vestran soiden, lehtojen ja vanhojen metsien luonnonsuojelualue. Ympäristöministeriön asetuksella Nurmijärvelle perustetaan Kaanaan vanhan metsän luonnonsuojelualue, Kuppinummen luonnonsuojelualue sekä Nurmijärven ja Hyvinkään alueella sijaitseva Kiljavan luonnonsuojelualue.

Lue lisää Suomen Metsähallituksenn sivuilta