Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Uudenmaan piiri Nurmijärven yhdistys

Nurmijärvi
Navigaatio päälle/pois

Luonto-Liiton Kevätseuranta

Kuva: Rentukat © Margareta Sundell

Kevätseurannassa tutkitaan kevään edistymistä keväisten eläin- ja kasvilajien avulla. Seurannan kohteena on yhteensä 41 vakiolajia ja vuosittain vaihtuvat teemalajit. Kevätseurantaan voi osallistua kuka tahansa luonnosta kiinnostunut. Kaikkia seurantalajeja ei tarvitse tuntea, ja yksittäisetkin havainnot ovat arvokkaita.

Luonto-Liitto kerää kahdenlaisia havaintoja: ensihavaintoja ja Kevätseuranta-viikonloppujen havaintoja. Ensihavainto tarkoittaa kevään ensimmäistä havaintoasi jostakin Kevätseuranta-lajista. Ensihavainnon voi ilmoittaa milloin vain.

Erityisinä Kevätseuranta-viikonloppuna toivotaan havaintoja kaikista Kevätseuranta-lajeista sekä arviota siitä, oliko laji runsas vai harvalukuinen. Kevätseuranta-viikonloppuina ilmoitettujen havaintojen avulla saadaan kattava kuva koko Suomen keväästä kahden viikon välein.

Kevätseurannalla on vuosittain vaihtuva teema. Tänä keväänä seuranta kohdistetaan tuttujen vakiolajien lisäksi perinnemaisemiin!

Voit lukea lisää Kevätseurannasta Luonto-Liiton verkkosivuilta sekä tarkemmat ohjeet havaintojen ilmoittamiseen. Kevätseurannassa on mukana myös Suomen luonnonsuojeluliitto.