Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Pohjois-Karjalan piiri

Pohjois-Karjala
Navigaatio päälle/pois

Piiri nimesi kunniajäseniä

Suomen luonnonsuojeluliiton Pohjois-Karjalan piirin hallitus päätti kokouksessaan 8.11. kutsua kunniajäsenikseen kolme pitkän linjan aktiivia, kiitokseksi heidän jo viisikymmentä vuotta jatkuneesta toiminnastaan maakunnan luonnon puolesta.

Kunniajäseniksi nimettiin Esko Lappi Lieksasta sekä Kyösti Mäkinen ja Mauno Tuomisto Joensuusta. Suomen luonnonsuojeluliiton kunniakirjat ojennettiin Mäkiselle ja Tuomistolle piirin syyskokouksessa Joensuun Botanialla torstaina 24.11.2016.

Suomen luonnonsuojeluliiton Pohjois-Karjalan piirin ensimmäiset kunniajäsenet olivat käynnistämässä piirin edeltäjän, Pohjois-Karjalan Luonnonystävät ry:n, toimintaa marraskuussa vuonna 1966. Yhdistys oli alun perin perustettu jo vuonna 1949, mutta toiminta oli välillä hiipunut. Puoli vuosisataa sitten aktivoitunut toiminta jatkuu edelleen. ”Kiistojen aiheet ovat edelleen paljolti samoja kuin tuolloin”, kertoi Mauno Tuomisto, joka on eläkkeellä oleva Joensuun kaupunginarkkitehti. Yhdistyksen puheenjohtajaksi vuonna 1966 valittiin apteekkari Veijo Mannelin (1925-1992), tunnettu perhosharrastaja, jonka merkittävää perhoskokoelmaa esittelevä näyttely on Botaniassa esillä. ”Alkuvaiheen toiminta oli hyvin vireää, kokouksissa ja esitelmätilaisuuksissa oli kymmeniä kuulijoita” muisteli Kyösti Mäkinen, joka teki pitkän virkauran maakunnan kalatalouden parissa. Kolmas kunniajäsen, Lieksassa opettajana ja rehtorina toiminut Esko Lappi, oli estynyt saapumasta syyskokoukseen.

Piiri teki syyskokouksessa myös henkilövalintoja. Piirin puheenjohtajana jatkaa joensuulainen Anna Lehtinen. Piirihallituksen varsinaisiksi jäseniksi nimettiin Markku Aho Enosta, Kari Antikainen Kiteeltä, Kaija Kiiskinen Lieksasta, Hilkka Malinen Outokummusta, Anna-Maija Salmi Kontiolahdelta, Aarne Wahlgren Kontiolahdelta ja Pekka Ylhäinen Joensuusta.

Joensuussa 25.11.2016
Suomen luonnonsuojeluliiton Pohjois-Karjalan piiri ry