Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Pohjois-Karjalan piiri

Pohjois-Karjala
Navigaatio päälle/pois

Suden hoi­to­suun­ni­tel­mal­la heitetty vesilintua

Pohjois-Karjalan Erätulilla on perinteisesti julistettu joulurauha metsän eläimille.

Pohjois-Karjalan Erätulilla on perinteisesti julistettu joulurauha metsän eläimille. Tänä vuonna ainakin Karjalaisen uutisoinnin mukaan (15.12.2019) kyseessä oli lähinnä sodanjulistus sudelle ja susitutkijoille. Samalla linjalla mesoo myös kansanedustaja Hannu Hoskonen (kesk.) (Karjalainen 13.12. ja 21.12.).

Pohjois-Karjalan suurpetoneuvottelukunta pyrkii kokoamaan saman pöydän ääreen eri tahoja keskustelemaan muun muassa suteen liittyvistä kysymyksistä. Taannoisessa kokouksessa suurpetoneuvottelukunta ei kuitenkaan esittänyt yhteisiä kannanottoja, niin kuin uutisoinnista olisi voinut päätellä, vaan puheen aiheena oli juuri hyväksytty susikannan hoitosuunnitelma.

Hoitosuunnitelma on laadittu laajapohjaisesti ja sen valmistelua on johtanut Keskustapuolueen oman ministerin Jari Lepän Maa- ja metsätalousministeriö. On varsin raivostuttavaa, että hoitosuunnitelmaa ei ole päästy edes jalkauttamaan, kun sillä ovat jo jotkut tahot viskanneet vesilintua.

Hoitosuunnitelmassa on keskeisinä tavoitteina luottamuksen rakentaminen toimijoiden välille sekä mis- ja disinformaation levittämisen estäminen. Medialla on tässä valtavan suuri rooli. Tällä hetkellä Karjalainen ja konsernin omistuksessa oleva Lieksan Lehti tekevät voimasta susipolitiikkaa toimittamissaan lehtijutuissa sekä antamalla palstatilaa Hannu Hoskosen kaltaisten henkilökohtaisille kampanjoille. On kyseenalaista lietsoa ihmisten susipelkoa, kun viranomaiset yrittävät sitä samaan aikaan kitkeä. Olisi jo aika päivittää punahilkkasatu tähän päivään.

Toivon joulurauhaa luonnolle ja tulevalle vuodelle työrauhaa sudensuojelulle.

 

Anna Lehtinen
Puheenjohtaja
Suomen luonnonsuojeluliiton Pohjois-Karjalan piiri

Kannanotto julkaistu Karjalaisen mielipidepalstalla 27.12.2019 (maksumuurin takana).