Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Satakunnan piiri

Satakunta
Navigaatio päälle/pois

Luonnonkukkien päivää vietetään sunnuntaina 14.6.2015

Satakunnan alueella järjestetään Luonnonkukkien päivänä kolme opastettua kasviretkeä. Retkiä järjestetään Porissa, Huittisissa ja Raumalla

Luonnonkukkien päivällä on vuosittain vaihtuva teemalaji. Vuoden 2015 teemalajina on tupasvilla (Eriophorum vaginatum). Suomessa tupasvilla on hyvin yleinen alkuperäiskasvi, joka tunnetaan muun muassa kansannimillä jussinparta, luikkuheinä ja mustapää. Se kasvaa karuilla rämeillä, nevoilla ja korvissa. Sopivalla alustalla tupasvilla muodostaa tiheitä, helposti tunnistettavia tuppaita, joiden tyviosat koostuvat kasvin vanhoista, kuolleista osista. Tupasvilla on suomaiseman aikaisin kukkija ja kukkii touko-kesäkuussa.

Luonnonkukkien päivänä järjestetään vapaaehtoisvoimin yhteensä 85 kasviretkeä eri puolilla Suomea. Retket ovat 2-3 tunnin mittaisia ja avoimia kaikille kiinnostuneille.

Luonnonkukkien päivän koordinaattori Marja Haatanen korostaa retkien merkitystä lasten ja aikuisten ympäristökasvatuksessa: ”Paitsi että retket lisäävät kasvien tuntemusta, vahvistavat ne ihmisten luontosuhdetta ja halua vaalia ympäristöään”, muistuttaa Haatanen.

 

SLL Satakunnan piirin retki Porin Pihlavan Halssiin

Suomen luonnonsuojeluliiton Satakunnan piirin luonnonkukkien päivän retki järjestetään su 14.6. klo 8-13. Tutustumme Porin Pihlavan Halssin lehtoihin ja rantametsiin. Oppaanamme toimii biologi Janne Lampolahti.

Säätilan mukainen vaatetus, maastojalkineet ja eväät.

Mukaan mahtuu max 50 henkilöä ilmoittautumisjärjestyksessä.

Lähtö yhteiskuljetuksella Luontotalo Arkin edestä, Pohjoispuisto 7 klo 8.00. Huom! Kuljetus tarvittaessa (klo 7.45) Noormarkun urheilukentän p-alueelta, Ruosniementie 3.

Retkelle otetaan max. 50 henkilöä ilmoittautumisjärjestyksessä. Lähialueella asuvat voivat tulla myös suoraan Halssiin, kävelyretkelle lähdetään klo 8.15. Ilmoittautumiset ma 8.6. alkaen Porin kaupungin ympäristövirasto, p. (02) 621 1212.

Yhteispohjoismaisen Luonnonkukkien päivän tavoitteena on kasviharrastuksen edistäminen ja yhteisten luontokokemusten tarjoaminen mahdollisimman monelle. Teemapäivän juuret ovat Tanskassa, jossa päivää on vietetty vuodesta 1988 lähtien. Suomessa Luonnonkukkien päivää on järjestetty vuodesta 2003 alkaen.

Teemapäivän suojelijana toimii tänä vuonna tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

Luonnonkukkien päivän järjestävät yhteistyössä Suomen luonnonsuojeluliitto ry, Suomen biologian seura Vanamo ry, Societas pro Fauna et Flora Fennica rf, Metsähallitus Luontopalvelut, Luonnontieteellisen keskusmuseon kasvitieteen yksikkö, Suomen ympäristökeskus sekä Biologian ja maantieteen opettajien liitto BMOL ry