Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Satakunnan piiri

Satakunta
Navigaatio päälle/pois

Luonnonkukkien päivänä 19.6. lähdetään kasviretkelle

Suomen luonnonsuojeluliiton Satakunnan piirin luonnonkukkien päivän retki järjestetään su 19.6. klo 8-13. Tutustumme Eurajoen Pinkjärven metsään. Pinkjärvi on laaja, yhtenäinen ja asumaton metsä- ja suoalue, jossa on myös pienvesistöjä ja lehtoja. Oppaanamme toimii biologi Janne Lampolahti.

Mukaan eväät ja säänmukainen vaatetus. Lähtö yhteiskuljetuksella Porista, Luontotalo Arkin edestä, Pohjoispuisto 7 klo 8.00. Kuljetus tarvittaessa (klo 7.45) Noormarkun urheilukentän p-alueelta (Ruosniementie 3).

Huom! Retkelle otetaan max. 50 henkilöä ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautumiset ma 13.6. alkaen Porin kaupungin ympäristövirasto, os. Valtakatu 11, 28100 Pori, puh. (02) 621 1212. Retkelle otetaan max. 50 henkilöä ilmoittautumisjärjestyksessä.

Luonnonkukkien päivää vietetään sunnuntaina 19.6.2016. Yhteispohjoismaisen päivän tavoitteena on herättää kiinnostusta luonnonkasveihin sekä edistää kasviharrastusta ja -tuntemusta.

Satakunnassa järjestetään Luonnonkukkien päivänä kaksi maksutonta, opastettua kasviretkeä. Retket järjestetään Eurajoelle ja Huittisiin.

Luonnonkukkien päivällä on vuosittain vaihtuva teemalaji. Vuoden 2016 teemalajina on koiranputki.

Luonnonkukkien päivänä järjestetään vapaaehtoisvoimin yhteensä 91 kasviretkeä eri puolilla Suomea. Lisäksi neljä kasviretkeä järjestetään muina päivinä. Retket ovat muutaman tunnin mittaisia ja avoimia kaikille kiinnostuneille.

Luonnonkukkien päivän opas Maria Louna-Korteniemi kertoo: ”Ehkä parasta kasviretkien vetämisessä on se, miten iloisiksi ihmiset tulevat. Jo pelkkä luonnossa oleminen tekee hyvää, mutta kun oppii vähitellen tunnistamaan uusia kasvilajeja, alkaa myös entistä syvemmin nähdä ja arvostaa luonnon monimuotoisuutta.”

Yhteispohjoismaisen Luonnonkukkien päivän tavoitteena on kasviharrastuksen edistäminen ja yhteisten luontokokemusten tarjoaminen mahdollisimman monelle. Teemapäivän juuret ovat Tanskassa, jossa päivää on vietetty vuodesta 1988 lähtien. Suomessa Luonnonkukkien päivää on järjestetty vuodesta 2003 alkaen.

Teemapäivän suojelijana toimii tänä vuonna tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

Luonnonkukkien päivän järjestävät yhteistyössä Suomen luonnonsuojeluliitto ry, Suomen biologian seura Vanamo ry, Societas pro Fauna et Flora Fennica rf, Metsähallitus Luontopalvelut, Luonnontieteellisen keskusmuseon kasvitieteen yksikkö, Suomen ympäristökeskus sekä Biologian ja maantieteen opettajien liitto BMOL ry.

Lisätiedot:

Luonnonkukkien päivänä Suomessa järjestettävät retket:

staging.sll.fi/luonnonkukat

Luonnonkukkien päivä sosiaalisessa mediassa:

Twitter: #luonnonkukat

Facebook: facebook.com/luonnonkukkienpaiva

Luonnonkukkien päivän retkillä jaetaan alla olevasta osoitteesta löytyvää materiaalia:

http://staging.sll.fi/mita-sina-voit-tehda/tule-mukaan-toimintaan/luonnonkukkien-alasivut/retkimateriaali

Marja Haatanen, Luonnonkukkien päivän koordinaattori, Suomen luonnonsuojeluliitto, puh. 044-559 9755, luonnonkukat@sll.fi