Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Satakunnan piiri

Satakunta
Navigaatio päälle/pois

Luonnonkukkien päivän retki 2018

Pälpälän kallioketo. Kuva: Risto Vilen

Luonnonkukkien päivä 17.6 vie satakuntalaiset luonnonystävät suomalaiseen metsään

Luonnonkukkien päivää vietetään sunnuntaina 17.6.2018. Yhteispohjoismaisen päivän tavoitteena on herättää kiinnostusta luonnonkasveihin sekä edistää kasviharrastusta ja -tuntemusta. Yhteensä opastettuja kasviretkiä järjestetään 76 eri puolilla Suomea.

Satakunnassa järjestetään Luonnonkukkien päivänä kolme maksutonta, opastettua kasviretkeä. Retket järjestetään Euraan, Poriin ja Punkalaitumelle.

Luonnonkukkien päivällä on vuosittain vaihtuva teemalaji. Vuoden 2018 teemalaji on metsätähti. ”Metsätähti on metsissä kasvavista kukista yksinkertaisuudessaan tyylikkäimpiä. Sen valkoiset tähtikukat tuovat hauskasti tuiketta muutoin tummasävyiseen metsänpohjaan”, kertoo turkulainen biologi Jussi Lampinen.

Teemapäivän juuret ovat Tanskassa, jossa Luonnonkukkien päivää on vietetty vuodesta 1988 lähtien. Suomessa Luonnonkukkien päivää on vietetty vuodesta 2003. Päivän tavoitteena on kasvituntemuksen ja -harrastuksen edistäminen sekä yhteisten luontokokemusten tarjoaminen mahdollisimman monelle.

Luonnonkukkien päivän järjestävät yhteistyössä Suomen luonnonsuojeluliitto ry, Suomen biologian seura Vanamo ry, Societas pro Fauna et Flora Fennica rf, Metsähallitus Luontopalvelut, Luonnontieteellisen keskusmuseon kasvitieteen yksikkö, Suomen ympäristökeskus sekä Biologian ja maantieteen opettajien liitto BMOL ry.

Suomen luonnonsuojeluliiton Satakunnan piirin luonnonkukkien päivän retki järjestetään su 17.6. klo 8-13. Retkikohde on Noormarkun Näsin metsä. Näsin metsä on monipuolinen metsäkohde helppokulkuisessa maastossa. Retken oppaana toimii luontokartoittaja Esa Hankonen.

Kokoontuminen: Lähtö yhteiskuljetuksella Luontotalo Arkin edestä, Pohjoispuisto 7, klo 8.00. Paikalle Noormarkkuun voi tulla myös suoraan. Retki alkaa Kolin saunalta (Hakamäentie 29) n. klo 8.30.

Huom! Retkelle otetaan max. 50 henkilöä ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautumiset ma 11.6. alkaen Porin kaupungin ympäristö- ja lupapalvelut, os. Valtakatu 11, 28100 Pori, p. (02) 621 1212. Retki on maksuton.

Lisätiedot: Risto Vilen, p. 044 021 1838, satakunta@sll.fi

Luonnonkukkien päivänä 17.6 (ja muina päivinä) Suomessa järjestettävät retket:

staging.sll.fi/luonnonkukat

Luonnonkukkien päivä sosiaalisessa mediassa:

Twitter: #luonnonkukat

Facebook: facebook.com/luonnonkukkienpaiva

Luonnonkukkien päivän retkillä jaetaan alla olevasta osoitteesta löytyvää materiaalia:

http://staging.sll.fi/mita-sina-voit-tehda/tule-mukaan-toimintaan/luonnonkukkien-alasivut/retkimateriaali