Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Etelä-Savon piiri Suur-Savon yhdistys

Suur-Savo
Navigaatio päälle/pois

Kuka on Savon pipolätkä­kingi?

Kuka on Savon pipolätkäkingi? - Save Pond Hockey -pipolätkäturnaus Mikkelissä

Pipolätkä on jääkiekkoa lajin alkuperäisimmässä muodossaan. Luistimet, maila ja jää.

Toista kertaa Mikkelissä järjestettävä Save Pond Hockey -pipolätkäturnaus ilmastonmuutosta vastaan pelataan Kenkäverossa lauantaina 17.2.2018. Mukaan odotetaan yli sataa pelaajaa ja 12 joukkuetta. Muutama turnauspaikka on vielä vapaana.

Talvilajit ovat syntyneet ulkona, ja ulkoilmalajeina haluamme ne myös säilyttää. Haaveemme on, että lapset myös tulevaisuudessa saavat yhtäläiset mahdollisuudet harrastaa jääkiekkoa lähikentillään ja -järvillään” sanoo tapahtuman järjestäjiin kuuluva Ville Sinisalo.

Huoli ilmastonmuutoksesta kiirii kiekkopiireissä yhä laajemmalle. Tänä vuonna turnauksia järjestetään Helsingin lisäksi myös Mikkelissä, Tampereella ja Oulussa. Tapahtumien tarkoituksena on lisätä huomiota ilmastonmuutoksen ja jääkiekon välisestä kohtalon yhteydestä. Järjestäjien toiveena on saada ilmastonmuutoksen vastainen kamppailu koko kiekkoilevan maailman agendalle.

Mikkelin Jukurit on suurella ilolla ja ylpeydellä jo toista vuotta putkeen mukana tässä komeassa tapahtumassa. Ilmastonmuutoksesta on tullut pahin vastus kaikille jääkiekkoa rakastaville ihmisille. Siksi olemme kutsuneet jälleen pipolätkän harrastajia turnaukseen sitä vastaan”, kertoo Jukurien myynti- ja markkinointituottaja Henna Huuhka.

Viime vuoden 2000 euron lahjoituksella saimme loistavan lähdön Suomen luonnonsuojeluliiton ilmastolähettiläs-hankkeelle. Talvet muuttuvat koko ajan lämpimimmiksi ja lyhyemmiksi. Mahdollisuuksia harrastaa talviurheilulajeja ei saa pilata” jatkaa Suomen Luonnonsuojeluliiton Etelä-Savon puheenjohtaja Markku Nironen

Avauskiekko putoaa Kenkäverossa lauantaina 17.2. klo 10. Kaikki turnausten sponsori- ja osallistumismaksut lahjoitetaan työhön ilmastonmuutoksen pysäyttämiseksi SLL:n Etelä-Savon piirin Ilmastolähettiläs-hankkeelle. Tapahtumasta lisää tietoa verkkosivuilla: https://savepondhockey.org/ Joukkueen voi rekisteröidä mukaan turnaukseen kotisivujen kautta.

Median käytettävissä on myös valokuva- ja materiaalipankki: https://drive.google.com/drive/folders/0B9U3J7yug3dLTEZ4eG44a1BPV00

Kuvat: Marko Seuranen Photography (www.facebook.com/MarkoSeuranenPhotography)

Lisätiedot

Ville Sinisalo, Pond Hockey Ry, 040 7622 019, ville.sinisalo@savepondhockey.org

Henna Huuhka, Jukurit, 045 604 4878, henna.huuhka@jukurit.fi

Markku Nironen, Suomen luonnonsuojeluliitto Etelä-Savon piiiri ry, markku.nironen@gmail.com