Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Etelä-Savon piiri Suur-Savon yhdistys

Suur-Savo
Navigaatio päälle/pois

Kultakauden maalaus­taidetta ja vuosikokous­päätöksiä

Suur-Savon yhdistys tutustui Olli Turusen johdolla kultakauden maisemamaalauksiin ja teki vuosikokouksessa henkilövalinnat vuodelle 2018.

Suomalaiset aarnimetsät ja arvokkaat elinympäristöt Kultakauden taiteilijoiden maalauksissa

Suomen luonnonsuojeluliiton lähialue- ja kehitysyhteistyökoordinaattori Olli Turunen esitteli Kultakauden maalareiden töitä ja heidän elämäänsä koskemattoman tai muuten nykyään harvinaiseksi käyneen luonnon kuvaajana.

Taiteilijaa tyydyttävien aarnimetsien etsiminen oli työlästä Kultakaudellakin, maalausreissu esim. Paanajärvelle saatto venähtää vuodenkin mittaiseksi. Turunen valotti kuvaesityksessään taiteilijoiden esteettistä näkemystä aarnimetsien ja lahopuun kuvaajana. Taiteilijat kuvasivat tauluissaan omaa ihannemaisemaansa, -luontotyyppiään tai sen osasia. Maalaukset eivät kokonaisuutena useinkaan kuvanneet todellista maisemaa vaan olivat yhdistelmiä monista eri maisemista, joita taiteilija oli nähnyt ja merkinnyt muistiin. Tästä huolimatta maalauspaikat ovat usein tunnistettavia ja löydettävissä edelleen maastosta, osin kuitenkin tuhoutuneina.

Esitystä oli seuraamassa reilut 50 kuulijaa Yliopistokeskuksen auditoriossa.

Henkilövalintoja vuosikokouksessa

Esitelmätilaisuuden jälkeen pidettiin yhdistyksen sääntömääräinen vuosikokous, jossa myönnettiin tili- ja vastuuvapaus vuoden 2017 hallitukselle ja tehtiin henkilövalintoja tälle vuodelle. Yhdistyksen puheenjohtaja vaihtui, kun Jarmo Kivinen päätti pitkän pestinsä ja Miia Kuisma valittiin puheenjohtajaksi kaksivuotiskaudelle 2018-2019.  Kokonaisuudessaan hallitus vuodelle 2018 on: Outi Airaksinen, Satu Antikainen, Jarmo Kivinen, Miia Kuisma, Karri Kurvinen, Marja Launonen-Luukkonen (uusi), Aune Niiranen, Timo J. Lehtonen (varajäsen, uusi), Anne Piirainen (varajäsen), Saara Ryhänen (varajäsen) ja Leena Välijoki (varajäsen).