Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Etelä-Savon piiri Suur-Savon yhdistys

Suur-Savo
Navigaatio päälle/pois

Tohtori määrää metsähoitoa

Suomen luonnonsuojeluliiton Suur-Savon yhdistys ry.

TIEDOTE 5.11.2018

 

Tohtori määrää metsähoitoa

 

Luonnon terveys- ja hyvinvointivaikutukset ovat moninaisia. Luonnossa mieli elpyy, stressihormonit hiipuvat ja luonto saa kuin varkain liikkumaan niin mieltä kuin kehoa tervehdyttävässä ympäristössä. Luonnon syvällisimmät terveysvaikutukset ulottuvat elimistön luontaiseen vastustuskykyyn.

Monissa nykyajan terveysongelmissa ei ole kyse uusista riskitekijöistä vaan sopivien suojatekijöiden puuttumisesta. Luontokosketusta ei tulisi välttää – päinvastoin ihmisen olisi hyvä “altistua” luonnolle säännöllisesti. Solumme ja perimäaineksemme kytkeytyvät luontoon pääosin mikrobien kautta. Maaperästä ja luontoympäristöstä ihmisiin siirtyvä monimuotoisuus säätelee vastustuskykyä eli immuunijärjestelmän toimintaa, joka puolestaan ohjaa geeniemme toimintaa hyvässä ja pahassa.

Suomen luonnonsuojeluliiton Suur-Savon yhdistys järjestää tiistaina 13.11.2018 klo 17.00 Mikkelin Yliopistokeskuksen auditoriossa (Lönnrotinkatu 5 (Unica)) luontoillan, jossa ympäristöekologian dosentti Kimmo Saarinen Etelä-Karjalan Allergia- ja Ympäristöinstituutista Imatralta kertoo luontokontaktien terveyshyödyistä. Tule löytämään oma terveellinen luontosuhteesi!

 

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt:

Kimmo Saarinen, instituutin johtaja, Allergia-, Iho- ja Astmaliitto ry., Etelä-Karjalan Allergia- ja Ympäristöinstituutti, puh. 040 7214108, kimmo.saarinen@allergia.fi

Miia Kuisma, Suomen luonnonsuojeluliiton Suur-Savon yhdistys ry, p. 040 6632606, suur-savo@sll.fi

staging.sll.fi/sslsy

www.facebook.com/sllsuursavo/