Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Varsinais-Suomen piiri Turun yhdistys

Turku
Navigaatio päälle/pois

Terveiset syyskokouksesta

Turun luonnonsuojeluyhdistyksen kokous järjestettiin Luonnonsuojelukeskuksella torstaina 1.11.

Yhdistykselle valittiin kokouksessa uusi puheenjohtaja ja hallitus vuodelle 2019. Puheenjohtajaksi valittiin Julia Helminen, hallituksen varsinaisiksi jäseniksi Asta Laiho, Pia Roering, Riikka Armanto, Camilla Eriksson, Anna Schauman, Emilia Aho, Katja Samsten ja Jonna Wood. Varajäseniksi valittiin Essi Ruohisto, Jakke Mäkelä, Pertti Sundqvist ja Anu Nipala. Kokouksessa vahvistettiin myös vuoden 2019 toimintasuunnitelma.

Virallisen osuuden jälkeen kuultiin ekologi Esko Pettayn herättelevä esitelmä ilmastonmuutoksesta, jossa maalailtiin kuvia tulevaisuudesta, jossa ilmastonmuutoksen torjunnassa ei välttämättä onnistuta. Tärkeä ja mieleenpainuva esitelmä, josta keskustelu kävi vilkkaana pitkälle iltaan.

Julia Helminen on 24-vuotias opiskelija, jonka mielestä suurin ympäristöongelma ei ole ilmastonmuutos tai mikromuovit, vaan yhteistyön puuttuminen. Ihmisiä olisi hyvä kannustaa tekemään töitä yhdessä ympäristön hyväksi poliittisesta taikka maailmankatsomuksellisesta taustasta riippumatta, ja ympäristöystävällisen elämän tulisi muuttua luonnolliseksi osaksi normaalia arkielämää. Julia on ollut mukana yhdistyksen toiminnassa useamman vuoden ja edistänyt erityisesti roskaryhmän toimintaa ja tehnyt aktiivisesti  jäsenhankintaa ja edistänyt uusien vapaaehtoisten löytämistä. Vuonna 2017 hänet palkittiin Luonnonsuojeluliiton vuoden vapaaehtoisena.

 

kuva: Asta Laiho