Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Pohjois-Karjalan piiri Ylä-Karjalan yhdistys

Ylä-Karjala
Navigaatio päälle/pois

Paljon tapahtumia luvassa

Ylä-Karjalan luonnonystävien hallitus piti vuoden ensimmäisen kokouksensa 13. tammikuuta Nurmeksessa. Kokouksessa suunniteltiin alustavasti alkaneen vuoden toimintaa. Helmikuussa on totuttuun tapaan luvassa valokuvanäyttely Valtimon kirjastossa, tällä kertaa aiheena ovat suot. Viikko 6 on myös kirjastojen Luonto lainassa –viikko, joka näkyy sekä Valtimon että Nurmeksen kirjastoissa.

Helmikuun 9 päivä järjestetään yhdessä Nurmeksen museon kanssa linnunpönttötapahtuma Ikolan museolla. Tästä on jo tarkempaa tietoa tapahtumakalenterissa.

Maaliskuussa aloitetaan uusi tapahtumasarja Porinapirtti, jossa kokoonnumme kuukausittain jonkin teeman ympärillä. Ensimmäisellä kerralla esittelemme yhdistyksen toimintaa, huhtikuussa puhutaan muun muassa tekstiilien hankkimisesta ja kierrättämisestä, toukokuussa mahdollisesti villiyrteistä. Kesäkuussa Porinapirtti menee iltatorille. Lisätietoa tulee tapahtumakalenteriin. Maaliskuussa pidetään myös yhdistyksen vuosikokous.

Toukokuun 5. päivänä rakennetaan linnunpönttöjä Lipinlahdessa.

Kesäkuun 16. päivänä järjestetään perinteinen luonnonkukkaretki, tänä vuonna jossain vetisessä ympäristössä. Vuoden teemalajina ovat lumpeet. Luonnonkukkien päivä on valtakunnallinen tapahtuma ja SLL:n jäsenjärjestöt eri puolilla maata järjestävät silloin kaikille avoimia kukkaretkiä. Olet tervetullut mille tahansa näistä retkistä.

Lumme, vuoden 2019 teemalaji luonnokukkien päivänä. Kuva: Keijo Luoto.

Elokuussa Porinapirtin teemana ovat lepakot, joten kokoonnumme vasta kello 20, mahdollisesti Närekartanolla.  Elokuun viimeisenä lauantaina, Suomen luonnon päivänä järjestetään kaikille avoin koko perheen tapahtuma Ellulla ja jäsenille syksyn toiminnan suunnitteluilta saunomisineen. Suomen luonnon päivänä monilla järjestöillä on tapahtumia ja vuodesta 2020 päivä on myös kalenterissa näkyvä juhlapäivä. Liput salkoon!

Syyskauden tapahtumista lyötiin jo nyt lukkoon pikkujoulut, mutta viimeistään elokuussa suunnitellaan syksylle muuta ohjelmaa. Vuosikokouksessa lyödään lukkoon tämän vuoden toimintasuunnitelma, johon voi vielä esittää toivomuksia.

Mainittujen lisäksi voidaan lyhyelläkin varoitusajalla järjestää esimerkiksi retkiä. Kannattaa seurata tapahtumakalenteriamme. Voit myös esittää toiveita tai tulla itse mukaan järjestämään luontoaiheisia tapahtumia. Teemme mielellämme yhteistyötä myös muiden järjestöjen kanssa.