Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Pohjois-Karjalan piiri Ylä-Karjalan yhdistys

Ylä-Karjala
Navigaatio päälle/pois

Toimintaa aloitellaan taas

Koronaviruksen vuoksi Ylä-Karjalan luonnonystävien toiminta on ollut kevään ajan tauolla. Kesällä toimintaa aletaan taas varovasti palautella entisiin uomiin. Kesäkuun 9. päivä pidetään porinapirtti lintujen rengastuksesta. Tavanomaisia luonnonkukkien päivän retkiä ei järjestetä missään, vaan sen sijaan Luonnonkukkien päivä järjestetään koronaepidemian takia tänä vuonna hajautetusti suomalaisten kotipihoilla ja lähiluonnossa.

Kesäkuinen kukkaniitty.

Luonnossa on jatkuvasti tarjolla elämyksiä luonnonystäville. Olimme myös ajatelleet tälle kesälle monenlaista yhteistä puuhaa, mutta koronan vuoksi jätämme toistaiseksi suuremmat kokoontumiset järjestämättä. Sen sijaan itse kukin voi perhepiirissä tai pienellä porukalla tehdä monenlaista luonnon hyväksi. Nyt keväällä luonnossa paljastuvat talven ja edellisten vuosien aikana kertyneet roskat. Otetaan roskapussit mukaan aina luontoon lähtiessämme niin saamme vähitellen puhdistetuksi ympäristömme.

Vieraslajien parissa riittää työtä. Nyt on paras aika torjua lupiinia ja jättipalsamia. Lupiinit on paras kaivaa maasta juurineen ja nyt kevätkosteasta maasta juuret irtoavat suhteellisen helposti pienellä tukevalla lapiolla, joita muun muassa autoilijoille myydään. Juuret voi jättää aurinkoiseen paikkaan kuivamaan ja sitten kompostoida. Jättipalsamin nuoret taimet irtoavat helposti. Nekin voi viedä kotikompostiin muuttumaan mullaksi, mutta ne voi myös murskaksi poljettuna jättää paikalleen.

Heinäkuussa emme järjestä tapahtumia, mutta mahdollisesti olemme joskus iltatorilla Nurmeksessa. Elokuussa koronatilanteen salliessa pidämme vuosikokouksen ja jäsenillan Ellulla.