Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Etelä-Karjalan piiri

Etelä-Karjala
Navigaatio päälle/pois

Jät­ti­pal­sa­mi­tal­koot alkavat 8.6.2021

Lappeenrannassa jatkuu tänä kesänä haitallisen vieraslajin jättipalsamin torjuntatyö. Kitkentätalkoita järjestetään eri puolella kaupunkia osana Suomen luonnonsuojeluliiton vetämää VieKas LIFE -hanketta. Hanke kestää vuoteen 2023 saakka. Hankkeen puitteissa järjestetään yhteensä 16 talkoot kesä-heinäkuun aikana. Ensimmäiset talkoot ovat tiistaina 8.6. klo 16-19 Sammonlahden uimarannan ympäristössä. Kesän talkookalenteri: https://tinyurl.com/f4pzmutc Kalenterissa olevilla jättipalsamitalkookohteilla on mahdollisuus osallistua myös soolotalkoisiin https://vieraslajit.fi/info/i-4507 .

VieKas-hankkeessa ovat mukana Lappeenrannan kaupunki sekä Etelä-Karjalan Martat, joiden puutarhamartoista osa on kouluttautunut myös vieraslajimartoiksi.

Jättipalsamin kitkentätalkoot ovat avoimia kaikille eikä ennakkoilmoittautumista vaadita. Talkoisiin voi saapua oman aikataulun mukaan ja viipyä itselleen sopivan ajan. Työhön kannattaa pukeutua siten, että voi möyriä pensaikoissa ja kitkeä jättipalsamin versoja. Kitkentähanskat saa paikan päältä. Tarjolla on myös talkoovirvokkeita ja tietoa haitallisista vieraskasvilajeista.

Lisätietoja:

VieKas-aluekoordinaattori Jari Kiljunen, p. 040 484 2341, jari.kiljunen@sll.fi  Suomen luonnonsuojeluliitto, VieKas LIFE.

Hankkeen kotisivu: sll.fi/Viekas-life

Hankkeen Facebook-sivut: www.facebook.com/viekaslife