Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Etelä-Karjalan piiri

Etelä-Karjala
Navigaatio päälle/pois

Katse uppoaa suon syvyyksiin Tummuneva-verk­ko­teok­ses­sa

Kuvakaappaus Tummuneva-teoksesta

Luonnonsuojeluliitto esittelee Teemu Lehmusruusun ja työryhmän Tummuneva-verkkoteoksen Laatokalta Saimaalle -näyttelyn yhteydessä. Näyttely on esillä Lappeenrannan Galleria Pihatossa 2.–25.2.2022.

Tummuneva on animaatiota, musiikkia ja puhuttua runoa yhdistävä kokonaiselämys, jonka sankareita ovat maaperän pienet elämänmuodot. Teos on tutkimustiedon ja tenhoavien fantasiaelementtien vuoropuhelua. Timo Myllymäki vastaa Tummunevan toteutuksesta verkossa. Vilja Achtén 3D-animaatiot, Roberto Fuscon ja Andrea Manciantin musiikki sekä Pauliina Haasjoen runot imaisevat katsojan turpeensisäisiin tunnelmiin.

Soiden suojelun ja ennallistamisen asiantuntija Olli Turunen Suomen luonnonsuojeluliitosta on ollut mukana tuottamassa Tummuneva-teosta, joka on saanut nimensä Lestijärvellä sijaitsevan ennallistettavan suon mukaan. ”Tummunevan salaperäinen taikamaailma pääsee upeasti oikeuksiinsa valkokankaalla”, Olli Turunen sanoo. ”Näen teoksessa David Lynch -tyylisiä alitajuntaan uppoavia elementtejä.”

Tummuneva nähdään Lappeenrannassa ja Imatralla osana Suomen luonnonsuojeluliiton tuottamaa näyttelyä, jossa esitellään suomalais-venäläisen Laatokalta Saimaalle -hankkeen  teemoja: luonnon ennallistamista ja rantojen kestävää virkistyskäyttöä. Näyttely on avoinna Lappeenrannan Galleria Pihatossa 2.–27.2.2022 ja Imatran kaupungintalon talvipuutarhassa 1.–31.3.2022.

Teemu Lehmusruusu (s. 1981) on helsinkiläinen kuvataiteilija. Hänen teoksissaan luonto nousee usein esiin paitsi aiheena, myös toteuttajana: kasvu, yhteyttäminen ja lahoaminen saavat äänen. Esimerkkejä Telling Tree -sivustolla.

Lisätietoja:

Hanketiedottaja Marjaana Kovanen
Suomen luonnonsuojeluliitto, Laatokalta Saimaalle -hanke
marjaana.kovanen(at)sll.fi
puh. 044 776 4230

Laatokalta Saimaalle -hanke kuuluu Kaakkois-Suomi–Venäjä CBC 2014–2020-ohjelmaan, jota rahoittavat Euroopan Unioni, Venäjän Federaatio ja Suomen Tasavalta.