Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Etelä-Karjalan piiri

Etelä-Karjala
Navigaatio päälle/pois

PERUTTU! LUENTO: Heräämisiä – kunka minusta tuli luon­non­suo­je­li­ja. Toimittaja Juha Kauppinen luennoi 6.4. Lappeenrannassa Sokos Hotel Lappeessa klo 18

Toimittaja Juha Kauppinen luennoi 6.4. Lappeenrannassa Sokos Hotel Lappeessa klo 18 luonnonsuojelupiirin ja Lappeenrannan seudun luonnonsuojeluyhdistyksen yhteisessä tilaisuudessa.

Kauppisen esitys perustuu viime syksynä julkaistuun kirjaan Heräämisiä – kuinka minusta tuli luonnonsuojelija (Siltala). Luennolla ja kirjassa limittyvät luonnonsuojelun historia, kymmenet haastattelut ja omakohtainen kasvutarina – pohdinnat yhteiskunnan rakenteista ja siitä, miksi Kauppisellekin on ollut aiemmin tärkeää kiistää olevansa luonnonsuojelija. Hän pohtii konkreettisesti myös sitä, kuinka nykyinen talousjärjestelmä tekee luonnon suojelemisesta ja ilmastokriisin ratkaisemisesta niin vaikeaa.

Juha Kauppinen on hämeenlinnalainen vapaa toimittaja ja kirjailija. Hän on kirjoittanut luonnosta, ympäristöstä, yhteiskunnasta ja politiikasta aikakauslehtiin parisenkymmentä vuotta. ”Heräämisiä – kuinka minusta tuli luonnonsuojelija” (Siltala 2021) on hänen kolmas kirjansa: omaelämäkerrallinen, yhteiskunnallinen ja historiallinen kertomus luonnon suojelemisen ajatuksen matkasta 1800-luvulta nykypäivään. Omakohtaisuuden kautta Kauppinen näyttää, miksi on vaikeaa olla luonnonsuojelija ja kuinka yhteiskunta näyttäytyy ihmiselle, joka pohtii, ollako luonnonsuojelija vai ei.

Kirjasta otettiin viime syksynä jo toinenkin painos. Kauppisen edellinen kirja ”Monimuotoisuus – kertomuksia katoamisista” (Siltala 2019) oli reportaasikirja luonnon monimuotoisuuden katoamisesta Suomessa. Sille myönnettiin Tiedonjulkistamisen valtionpalkinto vuonna 2020.

Lue lisää illan puhujasta


LUENNOLLE MAHTUU 45 OSALLISTUJAA!