Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Pohjanmaan piiri Etelä-Pohjanmaan yhdistys

Etelä-Pohjanmaa
Navigaatio päälle/pois

Sii­vous­kam­pan­joi­den organisaattorit palkittiin ym­pä­ris­tö­pal­kin­nol­la

ymparistopalkinto2020_metsomaki_jalonen_kuvaaja_milla_kivipelto
Ympäristöpalkinnon saajat palkittiin Suomen Luonto -lehden vuosikerralla. Kuvaaja Milla Kivipelto.

Etelä-Pohjanmaan luonnonsuojeluyhdistys ry on palkinnut seinäjokelaiset Satu Metsomäen ja Sari Jalosen ympäristöpalkinnolla. Metsomäki ja Jalonen järjestivät lähiympäristön siivouskampanjoita ja saivat innostettua mukaan kymmeniä ihmisiä.

Jokainen meistä tietää, miltä tien laidat näyttävät kevään koittaessa. Kaikenlaista roskaa, paperia, muovia, metallia, hylättyjä esineitä paljastuu lumen alta. Seinäjokelaiset Satu Metsomäki ja Sari Jalonen kyllästyivät tähän näkyyn viime keväänä. Erityisesti isojen kauppakiinteistöjen ympäristöt olivat törkyisiä. Siivousväkeä haastettiin mukaan Seinäjoen avoimessa puskaradiossa. Talkoopäivissä on ollut mukana kymmeniä seinäjokisia. Kun kuntalaisia myös haastettiin mukaan Facebookin kautta, saatiin myös joukkovoimaa. Toiminta osoittaa rohkeutta ja uhrautuvaisuutta. Toisaalta he lähtivät siivoamaan toisten hylkäämiä roskia ja uhrasivat omaa vapaa-aikaansa sekä näyttivät esimerkkiä ja innostivat muita. Samalla he järjestivät yhteistä tekemistä koronavuoden eristäytymisen keskellä. Tärkeä ympäristöteko urbaanissa miljöössä ja kansalaisvaikuttamista parhaimmillaan!

Etelä-Pohjanmaan luonnonsuojeluyhdistys ry on Suomen luonnonsuojeluliitto ry:n Seinäjoella ja Ilmajoella toimiva paikallisyhdistys, jonka tarkoitus on edistää luonnon- ja ympäristönsuojelua omalla toimialueellaan.

Lisätietoja:
Pasi Kataja, puheenjohtaja 050 330 5315
Hannu Tuomisto, varapuheenjohtaja 040 504 3236