Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Pohjanmaan piiri Etelä-Pohjanmaan yhdistys

Etelä-Pohjanmaa
Navigaatio päälle/pois

Seinäjoen seudun eläin­suo­je­lu­yh­dis­tyk­sen työlle tunnustusta

Palkinnon vastaanottivat 21.6. Seinäjoella Ssesyn Marika Kleimola ja Kirsi Nevanpää

Etelä-Pohjanmaan luonnonsuojeluyhdistys on myöntänyt tämän vuoden ympäristöpalkinnon Seinäjoen seudun eläinsuojeluyhdistykselle. Yhdistys tekee tärkeää työtä kodittomien tai loukkaantuneiden eläinten auttamiseksi koko Etelä-Pohjanmaalla.

Vaikka kissojen arvostus on viime vuosina parantunut, silti vapaana liikkuvia kissoja ja isojakin villiintyneiden kissojen populaatioita alueeltamme edelleen löytyy. Seinäjoen seudun eläinsuojeluyhdistys eli Ssesy kertoo loukuttaneensa tai olleensa mukana 25 eri populaation hoitamisessa ympäri Etelä-Pohjanmaan pelkästään viime vuonna. Yhdistys ylläpitää myös sijaiskotitoimintaa ja etsii kissoille, koirille ja muille lemmikkieläimille uusia koteja.

Kissojen pelastaminen vapaasta ja villistä ulkoelämästä tarkoittaa samalla myös lukuisten lintujen ja muiden luonnoneläinten suojelemista. Suomessa tehdyn tutkimuksen mukaan kissat tappavat vuosittain miljoonia lintuja. Ssesyn vapaaehtoistyö yltää muutenkin luonnonvaraisten eläinten auttamiseen. Moni loukkaantunut pikkulintu, siili tai oravanpoikanen on löytänyt avun Ssesyn kautta.

Ssesyn lukuisat vapaaehtoiset tekevät tärkeää ja pyyteetöntä työtä. Heitä on syytä siitä muistaa ja kiittää.

Tiedossa on, että eläinsuojelu on kallista työtä, joten Etelä-Pohjanmaan luonnonsuojeluyhdistys päätti palkita Ssesyn rahalahjoituksella. Palkintosumma on 300 euroa.