Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Etelä-Savon piiri

Etelä-Savo
Navigaatio päälle/pois

Saimaan norppasaaristo Unescon maa­il­man­pe­rin­tö­koh­teek­si -juh­lawe­bi­naa­ris­sa 4.2. kuullaan hakemuksen valmistelusta ja nautitaan musiik­kie­si­tyk­sis­tä

Suomen luonnonsuojeluliiton Etelä-Savon piiri ry viettää tänä vuonna 40-vuotisjuhlavuottaan. Juhlavuoden kunniaksi yhdistys järjestää Saimaan norppasaaristo Unescon maailmanperintökohteeksi -webinaarin YouTube-kanavallaan ja verkkosivuillaan torstaina 4. helmikuuta klo 8.15 alkaen. Webinaari on kaikille avoin.

Suomi aikoo esittää Saimaan norppasaaristoa luonnonperintökohteeksi Unescon maailmanperintöluetteloon. Suomen luonnonsuojeluliiton Etelä-Savon piirin juhlawebinaarissa hakemuksen valmistelijat kertovat Unescon luonnonperintökohteeksi ehdotetun kohteen rajauksesta, perusteista ja toteutumisesta.

Webinaarissa ovat puhujina ympäristö- ja ilmastoministeri Krista Mikkonen, kansanedustaja Hanna Kosonen, ympäristöministeriön ympäristöneuvos Jukka-Pekka Flander, Metsähallituksen erikoissuunnittelija Meeri Koivuniemi, Metsähallituksen ylitarkastaja Tero Sipilä, Savonlinnan kaupunginjohtaja Janne Laine, tietokirjailija, kalastaja Juha Taskinen, Suomen luonnonsuojeluliiton puheenjohtaja Harri Hölttä ja luonnonsuojeluveteraani Tapio Mikkonen. Tilaisuutta juontaa Suomen luonnonsuojeluliiton valtuuston puheenjohtaja Riitta Lunti.

Webinaarin avaa konserttitallenne Etelä-Savon ja Etelä-Karjalan rajalla sijaitsevan Haarikon metsäalueelta viime vuoden elokuulta. Puheenvuorojen lomassa kuullaan Linnalan Iloisen Lapsikuoron musiikkiesityksiä.

“Saimaan norppasaariston esittäminen maailmanperintökohteeksi tekee maailmalle näkyväksi sitä suojelutyötä, jonka seurauksena norppakannan tulevaisuus saadaan turvattua”, kertoo Suomen luonnonsuojeluliiton Etelä-Savon piirin puheenjohtaja Markku Nironen.

Juhlawebinaari järjestetään osana Yhteinen saimaannorppamme LIFE -hanketta. Hankkeen tavoitteena on ehkäistä ja vähentää ilmastonmuutoksen, kalastuksen, ihmislähtöisen häiriön sekä kannan pienuuden aiheuttamia ongelmia saimaannorppakannalle. Viisivuotisen hankkeen päätoteuttajana on Metsähallitus. Luonnonsuojeluliiton vastuutoimenpiteitä ovat norppaturvallisen kalastuksen edistäminen, ympäristökasvatus sekä viestintä. Yhteinen saimaannorppamme -hanke on saanut rahoitusta Euroopan unionin LIFE-ohjelmasta.

Etelä-Savon luonnonsuojelupiirin juhlawebinaari:

Aika: torstai 4.2.2021 klo 8.15
Paikka: Etelä-Savon luonnonsuojelupiirin verkkosivut: staging.sll.fi/etela-savo/live

Lisätiedot:

Heikki Härkönen, toiminnanjohtaja, Suomen luonnonsuojeluliiton Etelä-Savon piiri ry,
041 433 1548, heikki.harkonen@sll.fi