Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Kymenlaakson piiri Kaakkois-Kymen yhdistys

Kaakkois-Kymi
Navigaatio päälle/pois

Kaakkois-Kymen yhdistys

Suomen luonnonsuojeluliiton Kaakkois-Kymen yhdistys on yksi SLL:n Kymenlaakson piirin kolmesta paikallisyhdistyksestä. Edistämme luonnon- ja ympäristönsuojelua omalla toimialueellamme, johon kuuluvat Hamina, Virolahti ja Miehikkälä.

Lue lisää toiminnastamme Tapahtumakalenteri

AJANKOHTAISTA

Luonnonkukkapäivän retki su 19.6.2022 Jussi Halmeen johdolla. Retkikohteena on tänä kesänä Reitkallin Suurivuori. Katseltavina on vuorenjuurilehdon kasveja, tienvarren niittykasveja ja vähän kuivaa ratapengertäkin. Lähtö on Haminan kirjastolta klo 10 ja paluu lähtöpaikalle noin klo 13.

MENNEET RETKET JA TAPAHTUMAT

Maailman vaelluskalapäivänä  21.5.2022 teimme retken Vehkajoen Myllärinkoskelle sekä Töytärinkoskelle.  Juha Posti ja Jorma Kervinen kertoivat tehdyistä kunnostustoimista vaelluskalojen palauttamiseksi takaisin Vehkajokeen.

Rantaroskien keräystalkoissa 10.5.2022 roskia löytyi taas valitettavan paljon. Keräyspaikka oli Kakkusaari Vilniemellä.

Keväisellä linturetkellä 23.4.2022 Lupinlahden lintutornilla ja Vilniemen pelloilla meitä oli mukana reilu tusina. Mielenkiintoisen ja mieleenpainuvan retken veti Seppo Grönlund. Kiitos hänelle.

Toteutimme Roskat pois -talkoot lauantaina 18.9.2021 klo 12-14 Haminan Suvirannassa.

Runollinen metsäretki 
Yhdessä Haminan runoyhdistyksen kanssa teimme runollisen metsäkävelyn Horessootin luontopolulla Myllykylässä  15.8. klo 14.00. Runot ja luonto sopivat mainiosti yhteen.  Lue lisää ja katso kuvat.

Lupiininpoistotalkoot Meltissä
Lupiinien torjunta  Haminan Meltissä  on jatkunut koko kesän ajan. Lue aiemmista talkoistamme lupiinien parissa. 

Muistutus Hillonlahden asemakaavasta
Yhdistyksemme teki 31.5.2021 muistutuksen  Haminan kaupungille koskien  Hillonlahden pohjoispuolisten alueiden asemakaavamuutosta (vaihe II). Totesimme siinä lukuisia luontoa ja ympäristöä uhkaavia asioita. Lue koko muistutus tästä.

Akkumateriaalitehtaan jätevesipäästöillä rannikkovesien pilaantuminen ja lähiluonnon tuhoutuminen väistämätöntä

Yhdityksemme on ottanut kantaa Haminaan suunnitteilla olevan akkumateriaalitehtaan ympäristövaikutuksiin. Pyynnöstä olemme 14.4.2021 lähettäneet lausuntomme Kaakkois-Suomen ELY-keskukselle joka myöntää ympäristöluvan valtio-omisteiselle Finnish Battery Chemicalsille. Katsomme, että mikäli tehdas toteutetaan aiotun mukaisesti se aiheuttaa vakavan uhan rannikkovesille ja lähiluonnolle.  Lue  lausuntomme ELY-keskukselle.

Hillonlahden asemakaava herättää vakavia huolenaiheita

Yhdistyksemme on ottanut kantaa Haminan kaupungin Hillonlahdenpohjoispuolisten alueiden asemakaavamuutokseen. Mielestämme kaavaluonnos rikkoo räikeästi luonnonsuojelun ja kestävän kehityksen periaatteita.  Asemakaavan toteutuminen esitetyn kaltaisena tuhoaa lopullisesti luontoarvoiltaan
korvaamattoman Hillonlahden rantoineen. Lue tästä  kannanottomme, jonka lähetimme kaupungille 8.4.2021.

Pakurikäävän ottaminen luonnonsuojelualueelta ei ole sallittua. Lue mielipidekirjoituksemme asiasta.

Yhdistyksen vuosikokouksessa tiistaina 2.2.2021 käsiteltiin normaalit vuosikokousasiat: tilit ja talous, toimintakertomus vuodelta 2020 sekä toimintasuunnitelma vuodelle 2021. Hallituksen puheenjohtajaksi seuraavaksi kaksivuotiskaudeksi valittiin Katja Räsänen-Risu ja sihteeriksi Kirsi Niskanen. Tänä vuonna on tarkoitus järjestää jälleen luontoretkiä, tapahtumia ja talkoita, mikäli vain pandemiatilanne sallii. Niistä lisää myöhemmin. Otamme kantaa meneillä oleviin Haminan Seudun ympäristöön vaikuttaviin hankkeisiin ja suunnitelmiin.  Lisätietoja toiminnasta Kirsi Niskanen  0504101420 / liekopuu@gmail.com

Mielipidekirjoituksemme akkumateriaalitehtaasta
Yhdistyksemme kommentoi  paikallislehti Reimarissa  5.8.2020 lehden aiempaa kirjoitusta Haminan mahdollisesta akkumateriaalitehtaasta. Lue kirjoituksemme Akkumateriaalitehdas uhka vai mahdollisuus?  Luonnon edunvalvonta -sivulta.

Lupiinien torjunta huomattu
Lupiinien torjuntamme Haminan Meltin luonnonsuojelualueella on herättänyt huomiota. Lue artikkeli Reimari-lehdessä 16.6.2020 vuosia kestävästä talkootyöstä.

SLL Kymenlaakson piiri

SLL Kaakkois-Kymen yhdistys ry

  • [email]
  • 050 4101 420 sihteeri
  • Käy myös Facebook-sivuillamme www.facebook.com/kaakkoiskymenluonto/