Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Pohjois-Savon piiri Koillis-Savon yhdistys

Koillis-Savo
Navigaatio päälle/pois

Syyskokous

Marraskuussa 29. päivä kokoonnuttiin syyskokouksen merkeissä Juankoskelle.

puheenjohtaja ja sihteeri nuiji käsiteltäviä asioista läpi hyvässä hengessä.

 

Kokouksessa muisteltiin mennyttä vuotta ja suunniteltiin tulevaa. Vuosi kului talkoillen vieraslajien hävityksessä ja Mäkiharjulla niityn haravoinnissa. Samoissa merkeissä jatketaan ensi vuonna. Myös linnunpönttöjen tekemisestä sovittiin jo alustavasti alkuvuoteen.  Yhdistyksen talous todettiin hyväksi ja hallitukseen tehtiin pieniä henkilömuutoksia. Tuula suostui jatkamaan puheenjohtajanamme.

 

Nuijan kopsahtaessa viimeisen kerran  siirryttiin kahvipöytään.

Iltaa jatkettiin kahvittelemalla ja keskustelemalla maailman suurimman sellutehtaan rakentamis-suunnitelmista.  Huolestuneisuutta suunnitelmia kohtaan ilmeni useasta eri näkökulmasta.  Puhtaan veden arvo voi lähitulevaisuudessa kohota ilmastonmuutoksen myötä maailmanlaajuisestikin. Kuljetusliikenne sekä metsistä tehtaalle että sellun rahtaaminen tehtaalta rasittaa omalta osaltaan tiestöä ja sitä kautta veronmaksajien kukkaroa. Luonnosta puhumattakaan rekkaliikenteen pakokaasupäästöinä.

Pertti Vehreävesa ProKallavesi-liikkeestä alusti keskustelua.

Arviot sellutehtaan  raaka-aineen tarpeesta tuntuu pyöristyttäviltä jo nykyisten hakkuiden päälle.  Tehtaan aiheuttamia haju- ja metelihaittojakaan ei pidä unohtaa. Samoin sen vaikutus matkailuun ja ulkoiluun jää nähtäväksi.