Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Etelä-Karjalan piiri Lappeenrannan seudun yhdistys

Lappeenranta
Navigaatio päälle/pois

Luonnonkukat kutsuvat taas!

Mäkitervakot kukkivat sopivasti luonnonkukkien päivän aikaan. Kuva: Juha Jantunen.

Yhteispohjoismaista Luonnonkukkien päivää vietetään koronan aiheuttaman välivuoden jälkeen sunnuntaina 20.6. Yhteensä opastettuja kasviretkiä järjestetään 50 eri puolilla Suomea.

Etelä-Karjalassa on teemapäivänä kaksi retkeä. Lappeenrannan seudun luonnonsuojeluyhdistyksen retkikohteena on Luumäen Taavetissa sijaitsevan seuratalo Jukolan pihapiirin kuiva niitty eli keto. Imatran seudun luonnonsuojeluyhdistys opastaa Tainionkosken vanhan koulun ympäristöön, jossa on luvassa itäisiä kasvitulokkaita ja kulttuurikasveja. Molemmat retket alkavat sunnuntaina klo 10.

Teemapäivän juuret ovat Tanskassa, jossa Luonnonkukkien päivää on vietetty vuodesta 1988 lähtien. Suomessa Luonnonkukkien päivää on vietetty vuodesta 2003. Päivän tavoitteena on kasvituntemuksen ja -harrastuksen edistäminen sekä yhteisten luontokokemusten tarjoaminen mahdollisimman monelle.

Luonnonkukkien päivän järjestävät yhteistyössä Suomen luonnonsuojeluliitto ry, Suomen biologian seura Vanamo ry, Societas pro Fauna et Flora Fennica rf, Metsähallitus Luontopalvelut, Luonnontieteellisen keskusmuseon kasvitieteen yksikkö, Suomen ympäristökeskus sekä Biologian ja maantieteen opettajien liitto BMOL ry.

Luonnonkukkien päivä sosiaalisessa mediassa:
Twitter: #luonnonkukat
Facebook: facebook.com/luonnonkukkienpaiva
Instagram: luonnonkukkienpaiva

Lisätiedot:

Imatra: Juha Jantunen, p. 050 364 3693, juha.jantunen@allergia.fi, retken kokoontumispaikka Tainionkosken vanhan koulun p-paikka (Juskunmäenkatu 24).

Luumäki: Kimmo Saarinen, p. 040 721 4108, kimmo.saarinen@sll.fi, retken kokoontumispaikka S-Market Taavetin p-alue (Linnalantie 1).