Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Pohjois-Pohjanmaan piiri Oulun yhdistys

Oulu
Navigaatio päälle/pois

Maailman sii­vous­päi­vä­nä siivottiin rantoja ja puistoja

Siivouspäivä 2018.
Siivouspäivän satoa 2018. Kuva Paula Ratava,

Luonnonsuojeluliitto Oulun porukka järjesti Maailman siivouspäivänä (World cleanup day) 15.09.2018 kahdet siivoustalkoot. Hietasaaren talkoissa keskityttiin merenrantojen siivoukseen. Tuiranpuiston siivoustalkoissa taas kohteena oli puistoalue lähiympäristöineen.

Siivouspäivän talkooporukkaa. Kuva Suvi Kiljo,Myös useita koululuokkia tarttui haasteeseen ja oli mukana talkoissa, esimerkiksi koulunsa lähiympäristöä roskista siivoten.

Ympäristön ja meren roskaantuminen on ongelma myös Suomessa, toivottavasti maailmanlaajuinen tapahtuma ’Maailman siivouspäivä’ saa ihmiset kiinnittämään asiaan huomiota ja muuttamaan käyttäytymistään. Jäte kuuluu erinomaisen jätehuoltojärjestelmämme kautta hyötykäyttöön ja kierrätykseen – ei luontoon taikka mereen. Erityisen tärkeää on kuitenkin kiinnittää huomiota omiin kulutustottumuksiinsa – jätteen syntymistä pystyy välttämään korjaamalla vanhaa uuden ostamisen sijaan.

Myös Kaleva uutisoi tapahtumasta positiiviseen sävyyn.

Siivouspäivä 2018.
Maailman Siivouspäivän 2018 talkooporukkaa. Kuva Paula Ratava.