Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Pohjois-Pohjanmaan piiri Oulun yhdistys

Oulu
Navigaatio päälle/pois

Kam­pan­ja­ter­vei­siä – Avohakkuut Historiaan

Avohakkuut historiaan -kampanjan ensimmäinen osa, puolen vuoden nimienkeruuvaihe on saatettu loppuun hyvällä tuloksella. Allekirjoituksia kertyi kaiken kaikkiaan noin 62 000, josta minimi eduskunnan käsittelyyn menemiseksi oli 50 000. Avohakkuut valtion mailla kieltävän kansalaisaloitteen käsittelee keväällä valittava seuraava eduskunta.
Oulun tiimi keräsi paperille noin 1200 allekirjoitusta, ja niitä kerättiin muun muassa torilla, puistossa, merenrannalla, baarissa, myyjäisissä ja Qstockissa. Mukana työssä oli henkilöitä niin norppajengistä, Greenpeacesta, Luonto-Liitosta ja Animaliasta, kuin myös järjestöihin kuulumattomiakin. Oulun nimienkeruutyö huipentui upeaan viimeisen viikon loppukiriin, jolloin reippaita nimienkerääjiä oli kauppakeskus Valkean kadulla aamusta iltaan maanantaista torstaihin, ja perjantaina vielä yliopistollakin päivällä. Loppukiriviikko tuotti yli 300 uutta paperinimeä.
Nimienkeruutyössä asiasta jututetut ihmiset suhtautuivat aloitteeseen pääosin ilahduttavan myönteisesti. Moni myös kiitteli, että tällainen on nyt olemassa ja etenemässä, ja että olemme myös tekemässä tätä työtä asian puolesta. Yhteisten metsiemme kohtalo yhdistää kansamme rivejä liikuttavan monipuolisesti. Tämä on koko kansan liike, ei pelkästään luontojärjestöjen!
Menneenä viikonloppuna kampanjaa juhlistettiin Helsingissä. Oulusta mukana olivat norppajengin Jalmari ja Greenpeacen Marjo, jotka olivatkin mukana jo kevään koulutusleirillä, ja jotka myös muodostivat Oulun ydintiimin kampanjan ensimmäiselle puolivuotiselle. Hienossa tilaisuudessa todettiin kampanjan viimeinkin nostaneen avohakkuut julkiseen keskusteluun ja niistä puhuttavan nyt paljon mediassa ja muuallakin, mikä olikin yksi kampanjan päätavoitteista. Päivän aikana suunniteltiin myös jatkoa, ja työ jatkuukin vaikutustyönä mediassa ja muutoinkin nykyisiin sekä tuleviin päättäjiin.
Jalmarin ja Marjon seurana Luonnonsuojeluliiton puheenjohtaja Harri Hölttä, Greenpeace Suomen maajohtaja Sini Harkki ja Luonnonsuojeluliiton suojeluasiantuntija Paloma Hannonen
Kiitos kaikille tavalla tai toisella mukana oleville ja tervetuloa mukaan työhön saattamaan avohakkuut historiaan!