Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Pohjois-Pohjanmaan piiri Oulun yhdistys

Oulu
Navigaatio päälle/pois

Ei moot­to­ri­kelk­kai­lul­le Oulun kaupungin omistamilla vesialueilla

Kangaslampi. Kuva Kalle Hellström.

Oulun kaupunki on Valkiaisjärven vesialueen omistajana tehnyt esityksen siitä, että moottorikäyttöisten ajoneuvojen käyttö kielletään Oulun kaupungissa sijaitsevan Valkiaisjärven jääpeitteisellä vesialueella. Esitys on kannatettava. Lisäksi moottorikäyttöisten ajoneuvojen käyttöä tulisi rajoittaa laajemminkin Oulun kaupungin omistamilla sisävesialueilla. Lue koko lausunto täältä.

Lausunto koskien moottorikäyttöisten ajoneuvojen käytön kieltämistä Valkiaisjärven jääpeitteisellä vesialueella (POPELY/16/2021)

Kannatamme lämpimästi Oulun kaupungin tekemää esitystä ja samalla tuomme ilmi näkemyksemme, että vastaavalla tavalla moottorikäyttöisten ajoneuvojen käyttöä olisi aiheellista rajoittaa tai säännellä kaikilla Oulun kaupungin omistamilla vesialueilla ja lisäksi erityisesti kaupunkialueen järvillä kieltää myös kesäisin.

Hakemuksessa on esitetty hyviä perusteita kiellolle erityisesti Valkiaisjärvellä. Niiden lisäksi voisi tietysti mainita vielä Harakkalammen luonnonsuojelualueen, joka rajautuu järven rantaan. Se, että järvellä on erittäin suosittu uimaranta, jossa myös triathlonistit harjoittelevat ja kilpailevat, puoltaisi myös kesäaikaan moottorikäyttöisten vesikulkuneuvojen kieltämistä.