Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Pohjanmaan piiri

Pohjanmaa
Navigaatio päälle/pois

Puheenjohtaja: ”Luonnon kannalta vaalit ovat valtavan tärkeä juttu”

Luonnonsuojelupiirin puheenjohtaja Hannu Saari kehottaa äänestämään ympäristömyönteistä ehdokasta.

”Seuraava hallitus on ratkaisevassa asemassa siinä, miten nopeasti ilmastonmuutoksen haasteisiin vastataan. Eroa voi olla parikymmentä vuotta, ja se on valtavan pitkä aika.”

Näin sanoo Pohjanmaan luonnonsuojelupiirin puheenjohtaja Hannu Saari, jonka mukaan vaaleissa ja politiikassa ei ole enää kyse siitä, pitääkö ympäristönsuojelu ottaa tosissaan. Kyse on vain siitä, miten nopeasti.

Luonnonsuojeluliitto ja sen aluetyö on poliittisesti sitoutumatonta, mutta tuleville eduskuntavaaleille immuuni ei luontoväkikään voi olla. Pohjanmaan piiri on mukana kysymyksenasettelijana, kun Seinäjoen kaupunginkirjasto järjestää vaalipaneelin 20. maaliskuuta.

Suomen Luonnonsuojeluliiton Pohjanmaan piirin vuosi on alkanut tutun kiireisesti. Piiri on maantieteellisesti laaja: siihen kuuluvat Etelä- ja Keski-Pohjanmaan lisäksi rannikkoseutu. Seurattavia ympäristöä koskevia asioita on siis valtavasti. Alkuvuonna piiri on ottanut kantaa mm. seuraaviin hankkeisiin:
– Etelä-Pohjanmaan vaihemaakuntakaava
– Hietasalonnevan turvetuotantoalue (Virrat)
– Inhan vesivoimala (Ähtäri)
– Itämeren meritaimenen hoitosuunnitelma
– Tuohisalonnevan turvetuotantoalue (Alavus)
– Töyränevan turvetuotantoalue (Seinäjoki)
– Karhinkankaan vedenottohanke (Lohtaja)

Hannu Saari sanoo luonnonsuojelutyön piirissä pitävän aktiivit kiireisinä.
”Lausuttavia ja seurattavia asioita on paljon, ja meillä on käytössä vain kaksi osa-aikaista työntekijää, ja loput tehdään vapaaehtoisten voimin. Kyllä tässä tekemistä riittää. Varsinkin kun ympäristöluvista lausuminen on piirissä ihan ammattitason työtä.”

Itse kukin voi seurata ympäristönsä ympäristölupaa vaativia hankkeita aluehallintoviraston sivuilta. Lupahakemukset ovat viraston Tietopalvelussa. Lupahakemuksia voi selata esimerkiksi paikkakunnittain. Sivulla on esimerkiksi turvelupahakemukset.
https://tietopalvelu.ahtp.fi/Lupa/

Luonnonsuojelijat ovat myös panostaneet soidensuojeluun ostamalla suoalueita. Luonnonperintösäätiön kanssa toteutettava kampanja jatkuu yhä ja lahjoituksia tarvitaan. Lue lisää:
https://www.luonnonperintosaatio.fi/fi/kampanjat/suojelusuo-pohjanmaalle

Lisätietoja: Hannu Saari p. 0400 636 951 ja Teemu Tuovinen p. 040 934 6320