Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Pohjanmaan piiri

Pohjanmaa
Navigaatio päälle/pois

Terveiset Paholuoman kun­nos­tus­puu­his­ta

Suomen luonnonsuojeluliiton Pohjanmaan piiri ja Suupohjan ympäristöseura ry järjestivät yhdessä  WWF;n ja K-ryhmän Kalapolut -hankkeen kanssa purotalkoot Kauhajoelle, Karvianjoen Paholuomalle. Mukana oli maanmainio koululaisryhmä, jonka kanssa tutkittiin puroa ja tehtiin kunnostustyötä. Mukana oli myös aikuisempia ahertajia ja K-ryhmän sekä WWF:n väkeä. Parin päivän aikana syntyi uusia kutupaikkoja puolisen tusinaa, taimenpoikasille tuli parempia elinympäristöjä ja vesiluontoa monipuolistettiin mm. runkopuuta puroon laittaen.

Mukana oli noin pari tusinaa innokasta purojen ystävää. K-ryhmän ruokatarjoilut pitivät joukot  vahvana. WWF:n Manu Vihtonen opasti kunnostusväkeä monipuolisiin kunnostusmenetelmiin. Tästä on helppo jatkaa kohteen kunnostusta jatkossa lisää, työtä vielä riittää tehtäväksi  toistekin!

Terveisin Teemu Tuovinen, Suomen luonnonsuojeluliiton Pohjanmaan piiri

Koululaisille isot kiitokset mukana olosta!

 

Paholuoma ennen kunnostustalkoita.

 

Paholuoma kunnostustalkoiden päätteeksi.