Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Pohjanmaan piiri

Pohjanmaa
Navigaatio päälle/pois

Uusi piirihallitus on valittu

Historiallinen hetki koettiin sunnuntaina 29.11.2020, kun Suomen luonnonsuojeluliiton Pohjanmaan piirin syyskokous järjestettiin ensimmäistä kertaa etänä. Pieni määrä osallistujia saapui myös piirin toimistolle, mutta kokoukseen saattoi osallistua myös virtuaalisesti mistä tahansa. Koronapandemian myötä olemme saaneet tottua etäkokouksiin, ja kevään jälkeen käytännöt ovatkin alkaneet muotoutua varsin sujuviksi.

Kokouksessa valittiin piirin puheenjohtaja Hannu Saari Vetelistä tulevalle vuodelle jatkamaan aiempaa tehtäväänsä. Piirihallitukseen valittiin Hannu Tuomisto ja Kirsi Haapamatti Seinäjoelta, Ralf wistbacka Luodosta, Pentti Kananoja Laihialta, Seppo J. Ojala Lapualta, Mikko Viitasalo Lestjärveltä, Kari Hongisto Kauhavalta, Heli Hämäläinen ja Niko Mäkelä (varalle) Alajärveltä sekä Birthe Weijola (varalle) Vaasasta. Uusi hallitus järjestäytyy tammikuussa.

Kokouksen alussa  29.11. puhuttiin vesivoimasta. SLL:n hanketiimin päällikkö Virpi Sahi kertoi liiton vesivuoden 2021 vesivoimaan liittyvästä kampanjateemasta. Ensi vuoden aikana keskitytään vesiasioissa vesivoimaloihin, joissa ei ole kalateitä. Vapaat virrat, kalateillä tai mieluusti ilman patoja ovat tulevaisuuden vesiluontoa. Tavoitteena vapaat vedet 2050. Siinäpä tavoitetta!