Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Pohjois-Savon piiri

Pohjois-Savo
Navigaatio päälle/pois

Yhtyminen Suomen Luon­non­suo­je­lu­lii­ton lausuntoon valtioneuvoston ase­tus­luon­nok­ses­ta eräiksi ka­las­tus­ra­joi­tuk­sik­si Saimaalla

Ei verkkokalastusta heinäkuussa kuuttien suojelemiseksi. Pohjois-Savon luonnonsuojelupiiri ja Varkauden luonnonystävät ry. näkevät hyvin tärkeäksi, että heinäkuussa verkko- ja muikkuverkkoja ei saa käyttää norpan kannalta keskeisillä levinneisyysalueilla eli tässä olemme täysin samaa mieltä Suomen Luonnonsuojeluliiton kanssa.

Levinneisyysalue laajenee. Jos norppien lukumäärä nousee, levinneisyysalue laajenee. Jo nyt norpista tehdään havaintoja myös Pohjois-Savoon kuuluvissa Varkauden kaupunkialueen edessä ja Joroisten ranta-alueilla. Jos jääpeite heikkenee Saimaan eteläosissa, nämä Haukiveden alueet tulevat olemaan entistä tärkeämpiä norpan kannalta. Siksi esitämme, että selvitetään vesialueiden omistajien kanssa mahdollisuus laajentaa kalastusrajoituksia tällä Haukiveden alueella.