Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Varsinais-Suomen piiri

Varsinais-Suomi
Navigaatio päälle/pois

50-vuotiaan piirin luontoretkisarja

Varsinais-Suomen luonnonsuojelupiiri viettää tänä vuonna 50-vuotisjuhlaansa. Juhlan kunniaksi järjestetään luontoretkisarja, johon kuuluu viisi retkeä. Lisätiedot retkistä ja ilmoittautumislinkit ovat tällä sivulla. Tervetuloa mukaan retkille!

Retkisarja alkaa sudenkorentoretkellä, joka järjestetään keskiviikkona 5.6.2019 Kaarinan Järvelän kosteikolla klo 17-19. Kokoontuminen Järvelän kosteikon parkkipaikalla klo 17.00. Retken vetäjänä on erikoistutkija Kari Kaunisto Turun yliopiston Biodiversiteettiyksiköstä. Ilmoittaudu retkelle tästä linkistä.

Luonnonkukkien päivänä sunnuntaina 16.6. järjestetään yhteispohjoismainen Luonnonkukkien päivän retki Liedon-Kaarinan Littoistenjärvelle. Retkelle lähdetään Vanhan Littoistentien varrella sijatsevalta Littoisten uimarannalta klo 11.00. Kestoltaan retki on enintään kaksi tuntia, ja retkellä tutustutaan mm. metsä-, kosteikko- ja kulttuurikasveihin, toivottavasti myös vesikasveihin. Maasto retkellä vaihtelee poluista autotienpientareeseen, joten hyvät, nilkkaa tukevat kengät ja säänmukainen vaatetus ovat tarpeen. Retkeläisiä muistutetaan punkeista ja kyykäärmeistä, vaikkei kumpiakaan tarvitse pelätä. Oppaana toimii Maria Louna-Korteniemi. Ilmoittaudu retkelle tästä linkistä.

Elokuussa järjestetään lepakkoretki Turun Ruissalon Krottilanlahdella. Kokoontuminen torstaina 22.8. klo 21.20 Honkapirtin parkkipaikalla. Oppaana toimii Emma Kosonen. Sateen sattuessa retki peruuntuu! Ilmoittaudu retkelle tästä linkistä.

Kaarinan Kuusistoon järjestetään jäkäläretki lauantaina 7.9.2019. Kokoontuminen klo 10.00 Kuusiston kartanon parkkipaikalla. Retki kestää 3-4 tuntia. Mukaan sään mukainen retkivarustus ja halutessasi suurennuslasi tai luuppi. Oppaana toimii Seppo Kotiranta. Ilmoittaudu retkelle tästä linkistä.

Retkisarjan päättää sieniretki Salon Märynummelle lauantaina 14.9.2019 klo 13-16. Kokoontumispaikka on merkitty ilmoittautumislomakkeessa olevaan karttaan. Retkelle lähdetään klo 13.00. Mukaan sään mukainen retkivarustus, sienikori, sieniveitsi ja omat eväät. Valokuvaus helpottaa muistamista! Oppaana toimii keruutuotetarkastaja Tarja Siuvatti. Ilmoittaudu retkelle tästä linkistä.

Korvayökkö. Kuva: Emma Kosonen