Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Varsinais-Suomen piiri

Varsinais-Suomi
Navigaatio päälle/pois

Uusi piirihallitus ja palkittuja toimijoita

Suomen luonnonsuojeluliiton Varsinais-Suomen piiri ry:n Turussa pidetyssä syyskokouksessa 9.11.2019 valittiin luonnonsuojelupiirin hallitukseen vuosiksi 2020-2021 Jussi Laaksonlaita Paraisilta, Johanna Aaltonen Naantalista, Pirjo Rinne Uudestakaupungista sekä Pia Roering, Katja Samsten ja Essi Ruohisto Turusta. Varajäseniksi valittiin Kukka Hammarström Kaarinasta sekä Julia Helminen ja Liisa Näntö Turusta. Hallituksessa jatkavat ei-erovuoroiset Sanna Tikander Salosta, Mai Suominen Kaarinasta, Emma Kosonen ja Pertti Sundqvist Turusta sekä varajäsenenä Miika Meretoja Turusta.

Syyskokouksen jälkeen Varsinais-Suomen luonnonsuojelupiiri juhli 50-vuotista taivaltaan. Juhlassa nähtiin kuvakavalkadi piirin toiminnasta menneiltä vuosilta, kuultiin Mia Röngän korppirunoutta ja palkittiin Suomen luonnonsuojeluliiton ansiomerkein pitkäaikaisia luonnonsuojeluaktiiveja niin piirissä kuin paikallisyhdistyksissä. Kultainen ansiomerkki luovutettiin Tuomo Peltolalle Lietoon, Viri Teppo-Pärnälle Paimioon, Maria Timoselle Lemuun, Jukka Vehmakselle Laitilaan, Sanna Tikanderille Saloon ja Pertti Sundqvistille Turkuun. Hopeisen ansiomerkit saivat Emma Kosonen, Pirjo Toivio ja Pia Roering Turusta, Jari Kårlund Sauvosta, Jouni Pusa ja Mai Suominen Kaarinasta, Erkki Kallio Loimaalta, Asta Laiho Paraisilta sekä Saija Porramo Naantalista.

Toiminnan painopisteinä vuonna 2020 ovat Suomen luonnonsuojeluliiton teemavuoden mukaisesti puhtaat ja terveet vedet ja metsät sekä perinnemaisemat, joiden parissa luonnonsuojelupiiri on tehnyt töitä jo pitkään. ”Piirin pitkään jatkunut työ metsiensuojelun parissa tukee hyvin vesiensuojeluteemaa. Rohkaisemme mm. metsänomistajia siirtymään mahdollisuuksien mukaan jatkuvan kasvatuksen menetelmään, sillä avohakkuualueilta vesistöihin huuhtoutuu helpommin ravinteita ja kiintoainesta, jotka aiheuttavat rehevöitymistä ja samentumista”, toteaa puheenjohtajana jatkava Saija Porramo.

Ansiomerkkien saajat vuonna 2019. Vasemmalta Jari Kårlund, Pia Roering, Tuomo Peltola, Maria Timonen, Saija Porramo, Sanna Tikander, Emma Kosonen ja Suomen luonnonsuojeluliiton edustajina Harri Hölttä ja Jenni Hamara. Kuva: Heli Keski-Äijö
Mia Rönkä lausuu korppirunojaan 50-vuotisjuhlassa. Kuva: Rauno Laine