Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Varsinais-Suomen piiri

Varsinais-Suomi
Navigaatio päälle/pois

Tervetuloa tutustumaan Askalankosken Ketotalon pihalle ja näyt­te­ly­ka­ma­riin keskiviikkona 10.6.

Kesä avataan sunnuntaina 14.6. klo 12. Näyttelyn nimimaailmaa esittelee Kaisa Häkkinen. Tämän jälkeen Ketotalo näyttelyineen ja pihakahviloineen on auki sunnuntaisin klo 12–15, viimeinen kerta on 9.8.; juhannuksena paikka on kiinni.

Avajaisissa julistetaan myös Kunnioituksen Ansaitseva Kierrättäjä 2020. Sisään kamariin mennään tämän kesän tapaan hallitusti, ’ripotellen’. Ketokahvila alkaa tarjoilla antimiaan, ja paikka on auki klo 15 asti.

Ketotalo on keskellä vaikuttavaa perinnemaisemaa. Sen ylläpito vaatii vuosittaista hoitoa. Tämän vuoden Ketoleiri pidetään heinäkuussa 7.–12.7. Lampaat riukuaitauksessaan pitävät omaa niittyään sopivan korkuisena.

Ajo-ohje Askalankoskelle: Paimion ainoista liikennevaloista Sähköyhtiöntietä pohjoiseen Tarvasjoen suuntaan (edempänä tien nimi muuttuu Tarvasjoentieksi) noin 6 km. Käännytään vasemmalle jokilaakson suuntaan (viitat ’Askalan voimala’ ja ’Voimalantie’). Tätä tietä laakson pohjalle noin 1,5 km. Lopussa on jyrkkä alamäki, joka ajetaan alas asti (älä siis käänny patosillalle!). P-paikka on laakson pohjalla voimalan luona. Jokiuoman yli kuljetaan riippusiltaa pitkin, matkaa P-paikalta on 100 m.  Navigaattoriosoite: Voimalantie 116, Paimio (jotkut navigaattorit neuvovat usein harhaan, joten kannattaa seurata edellä olevaa ohjetta!).