Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Lapin piiri Kittilän yhdistys

Kittilä
Navigaatio päälle/pois

 

Luonto Lainassa-viikko

Sovittiin Kittilän kirjaston kanssa, että viikolla 6 on kirjastossa esillä viikon teemaan ”vesien suojelu” liittyvää  materiaalia.

 

Vuosikokous

Keskiviikkona 26.2.2020 klo 18.00 vuosikokous Kotilossa ( Valtatie 11 D ), jossa käsitellään sääntömääräiset asiat. Kahvi/tee tarjoilua.

Hiihtoretki

Lauantaina 14.3.2020 Hiihdetään yhdessä Kittilän sydänyhdistyksen kanssa kylältä Paartoselän kodalle ja takaisin. Perillä mehu- ja makkaratarjoilu. Tarkemmin lähempänä hiihtoa Tietoa Kittilälehden PIDÄ MIELESSÄ-palstalla.
Korona esti virvoketarjoilun.

Tornien Taisto

Lauantaina 9.5.2020 klo 5 – 13  yhdistyksemme joukkue Törmiäiset osallistuu lintujen havaitsemiskilpailuun Karinnokan lintutornilla.

Yleisötapahtuma/opastusta Karinnokan laavulla klo 11-13. Kahvi- ja makkaratarjoilua.
Korona siirsi ilmoittautumisen 15.4., liekö peruu koko tapahtuman.
Yleisötapahtuma on kuitenkin peruttu.

Kirkonkylän siivoustapahtuma

Kittilän kirkonkylällä järjestetään kierrätys- ja siivoustapahtuma yhdessä yhteistyökumppaneiden ( Kittilä kauppiasyhdistys, Kittilän elinkeinotoimi/Kidvede, Kittilän työpajat ja koulutoimi ja Lapeco) kanssa. Vastuuhenkilönä Aila Moksi. Tarkempia tietoja lähempänä tapahtumaa.
Tapahtuma peruttu terveystilanteen vuoksi.
Jokainen voi siivota voimiensa ja tarpeidensa mukaan.

Edellämainitut vuosittaiset tapahtumat (hiihtoretki, Tornien taisto ja kirkonkylän siivoustapahtuma peruuntuivat koronaviruksen aiheuttamien rajoitusten vuoksi.

Lintujen syysmuuton seuranta järjestettiin Karinnokan laavulla 3. 10.2020 avarassa tilassa runsain turvavälein ja käsidesein. Osallistujia oli 11. Lintuja havaittiin 19 lajia, joista runsaslukuisin oli isokoskelo, n. 350 kpl.

Agnico Eaglen Kiistalan kaivoksen yhteistyöryhmä piti etäyhteyksin kolme kokousta, 20.4., 8.6. ja 30.11. Niissä käytiin läpi kaivoksen senhetkisiä tapahtumia ja tulevia rakennus ja laajennusprojekteja. Osallistujia oli mukana kaikista yhteistyötahoista.
9.9. julkaistiin kaivoksen kestävän kehityksen raportti suomeksi Agnico Eaglen sivuilla.
Kaivostorni noussut mittaansa ja kuilun valmistuttua malmin kuljetus kuorma-autoilla vähenee.
18.12. Purkuvesien siirtoputki sai käyttöluvan ja otettiin käyttöön. Seurujoen kuormitus vähenee.
Ensi vuonna aletaan rakentaa vedenpuhdistamoa, joka poistaa päästövesistä typpeä. ( tähän asti poistettu vain sulfaatteja ).

17.11. oli etätupailta, jossa selostettiin tarvittavien uusien altaiden tarvetta ja sijaintisuunnitelmia. Niistä ollaan tekemässä YmpäristöVaikutustenArviointia.

Mitä ensi vuosi 2021 tuokaan mukanaan?