Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Pohjois-Savon piiri Nilsiän yhdistys

Nilsiä
Navigaatio päälle/pois

VA­LO­KU­VAUS­KIL­PAI­LU JA KASVIRETKEILYÄ NILSIÄN NUORILLE

NLY haluaa huomioida toiminnassaan myös nilsiäläisiä nuoria ja kutsuu heitä mukaan toimintaamme. Yhdistys julistaa luontoaiheisen valokuvauskilpailun yläkoulun 7.-9. luokan oppilaille 15.5-31.7. Samoin yhdistys kutsuu 8. luokan oppilaita mukaan Luonnonkukkapäivän retkelle Kinahmin Pölkkypuron lehtoalueelle su 20.6.

 

Valokuvauskilpailussa luonto on kaiken keskiössä. Nimenomaisesti luonnonvarainen luonto. Pyritään välttämään rakennettua ympäristöä. Kuvaajia halutaan houkutella aitoon luontoympäristöön. Aiheena voi olla jokin luonnossa havaittu yksityiskohta (hetkessä havaittu lajiyksilö, harvinainen laji, lentävä hyönteinen, lintu ym.) tai poikkeava tunnelma luontoretkellä, hätkähdyttävä oma luontohavainto tai vaikuttava maisema. Varmasti kuvattavaa riittää, jos vain kuvaaja tuntee haluaa liikkua luonnossa.

 

Valokuvat pitää olla digitaalisia. Kuvia voi lähettää useampiakin, mutta rohkaistaan myös itsearvioon ja itsekritiikkiin omista valokuvista, jolloin painottuu enemmän laatu kuin määrä. Kilpailuun lähetetyt kuvat arvioi NLY:n johtokunta, jonka kokoonpanon löydät näiltä sivuilta kohdasta ”yhteystiedot”. Parhaat kuvat palkitaan (100 €, 70 €, 50 €) ja tulokset julkaistaan Nilsiän Taiteiden juhlassa pe 27.8.

Kuvia voi lähettää kilpailun alusta lähtien heinäkuun viimeiseen päivään saakka. Muista aina kuvia lähettäessäsi liittää niihin kuvaajan yhteystiedot (puhelinnumero riittää). Kilpailun järjestäjä pitää oikeuden itsellään kuvien käyttöön myöhemmin omissa julkaisuissaan. Syksyn aikana on mm. tarkoitus koota niistä valokuvausnäyttely Nilsiän kirjastoon.

 

Kuvia voi lähettää osoitteeseen   mauri64.tiainen@gmail.com

—-

NLY on jo vuosia menneinä kesinä järjestänyt luonnonkukkapäivän retken. Olemme retkeilleet eri puolilla Nilsiää, mutta myös kauempanakin. Tulevana kesänä retkikohteemme on Kinahmin itäpuolella sijaitseva Pölkkypuron lehtojensuojelualue. Retkipäivä on su 20.6, jolloin vastaavia retkiä järjestetään joka puolella Suomea. Lähtö retkelle tapahtuu Nilsiän torilta klo 12. Kohteeseen on matkaa noin 10 km ja menemme sinne kimppakyydeillä. Ilmoita osallistumisestasi etukäteen, jos sinulla ei ole tiedossa kuljetusta, jotta voimme huomioida kuljetustarpeesi.

 

Retkellä liikumme ryhmässä, kirjaamme, nimeämme yhdessä havaitsemamme kasvit (valmis lomake) ja juttelemme kasveista, niiden käytöstä, tuntomerkeistä, esiintymisestä ja eläydymme. Myös valokuvaaminen kuuluu asiaan. Välissä pidämme evästauon (omat eväät mukaan). Ne, jotka haluavat kerätä kasveja omaan kokoelmansa, on hyvä ottaa mukaan A4-kokoinen kansio, vanha kirja, jonka lehtien väliin voi väliaikaisesti kasveja säilöä. Kotona ne myöhemmin luonnollisesti asetetaan kasviprässiin.

 

Retki kestää 2-3 tuntia ja sen jälkeen palaamme kimppakyydeillä takaisin Nilsiän torille. Jos on sateista, sadeasu ja kumisaappaat on hyvä varustus.

Kesäistä kukkaniittyloistoa
Alkukesän aikana luonto herää lumoavaan kauneuteen, jossa ihmisen on hyvä olla.

Jos olet tulossa retkelle, ja sinulla ei ole kuljetusta tiedossa (esim. retkelle osallistuvien vanhempien kyytiä), soita etukäteen numeroon 0504645458.

Nuori, olet tervetullut osallistumaan toimintaamme!